Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Bergström lägger ner elitsatsningen. Här är Piteå Elit-åkaren vid säsongspremiären i Bruksvallarna hösten 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Martin Bergström lägger ner elitsatsningen. Här är Piteå Elit-åkaren vid säsongspremiären i Bruksvallarna hösten 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Martin Bergström lägger ner elitsatsningen

Trots en vinter med bra resultat väljer Piteå Elits Martin Bergström att lägga ner elitsatsningen 23 år gammal.
– Det är en känsla som växte fram under den vinter som gick. Under våren så har jag funderat över framtiden och känner att jag vill utveckla mig på andra plan än bara inom skidåkningen, säger Martin till NSD.

Om  han lägger av för gott står dock inte helt klart.

– Man skulle kunna säga att det är en time out. Jag vill prova på annat och vad det i slutändan innebär vet jag inte själv heller, berättar Bergström för NSD.

I vintras tog han SM-guld i teamsprint tillsammans med Jesper Modin. På U 23-VM blev han sjua på sprinten och det blev också debut i världscupen.

Martin känner nu att han inte är redo att ge skidsatsningen 100 procent i nuläget.

– Det arbete och de uppoffringar som man faktiskt måste göra känner jag inte att jag var så villig att ta just nu, säger Martin.

Nu går flyttlasset till Umeå och studier till civilingenjör.

Så här skriver Piteå Elit på sin Facebook-sida om Martins beslut:

”Martin! Vi önskar dig lycka till med studierna, flytten till Umeå samtidigt som vi tackar, bockar, väsnas och gör vågen för allt du bidragit med till att utveckla Piteå Elit. Och må solen lysa dig i ögonen, vinden smeka din rygg och backarna hädanefter slutta utför.”

Läs hela NSD:s artikel här.

Siste nyheter

Snart drar tredje säsongen av Snö & Tö Rullskidstour igång. FOTO: Snö & Tö.

Snö & Tö Rullskidtour drar igång 4 maj

För tredje året i rad genomförs Snö & Tö Rullskidtour med deltävlingar och Stockholms- och Upplandstrakten. – Intresset för årets tävling är stort och vi från Snö & Tö och arrangerande klubbar har so...
2015. Nästa vinter får vi se Petter i Team Ragde Eiendom.  FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Petter Eliassen till Team Ragde Eiendom

Petter Eliassen gjorde i vintras en stark comeback i Visma Ski Classics med segrar i Marcialonga, Kaiser Maximilan Lauf och Birkenbeinerrennet. Nu är Petter klar för ett nytt lag nästa vinter - Team ...
Starten på Grönklitt Hill Climb med åkare i alla åldrar. FOTO: Marcus Laggar.

Blandat startfält på Grönklitt Hill Climb

Grönklitt Hill Climb på påskdagen såg ett blandat startfält klättra upp till Toppstugan i Grönklitt. – Familjer, barn, ungdomar, tjejer, killar, utklädda och elit på samma startlinje. Glädjande och r...