Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jörgen Brink är på plats i Idre för att försvara ledningen i Ski Team Roll Cup. Här är Jörgen vid Idre Fjäll Hill Climb 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Jörgen Brink är på plats i Idre för att försvara ledningen i Ski Team Roll Cup. Här är Jörgen vid Idre Fjäll Hill Climb 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sundin och Brink ska försvara cupledningen

Under fredag och lördag rullar den svenska rullskidcupen, Ski Team Sweden Roll Cup, vidare med Idre Fjäll Hill Climb.
Marika Sundin, IFK Mora och Jörgen Brink, Delsbo IF, finns på plats för att försvara ledningen i cupen efter första deltävlingen i Stockholm för en månad sedan.

På juniorsidan leder Mimmi Björn, IFK Umeå och Mattias Vesterlund, Lycksele IF, Västerland är på plats i Idre men inte Björn.

Det är tredje året i rad som Idre Fjäll Hill Climb genomförs.
– Det börjar bli en trevlig tradition det här, att i början av augusti hälsa skid-Sverige välkommen till vackra Idre och Idre Fjäll. säger tävlingsledare Sven Larsson till Svenska skidförbundets webbsida skidor.com.

Många starka rullskidåkare kommer till start. På damsidan är det ett litet med naggande gott startfält med Helene Söderlund och Frida Erkers, IFK Mora, Elin Mohlin, Åsarna, Sara Nordstrand, Hudiksvall som utmanar cupledande Marika Sundin.

På herrsidan utmanas Jörgen Brink av en hel hög vassa åkare som till exempel svenske mästaren på rullskidor, Karl-Johan Westberg, Borås SK, Robin Norum, IFK Umeå, Victor Gustafsson och Lars Suther, IFK Mora och Anton Karlsson, Åsarna för att nämna några

På fredagen är det fri teknik genomförs och fria hjul som gäller. Lördagens klassiska tävling genomförs med långsamma hjul av typ 2. Åkarna använder privata skidor och hjul bägge tävlingsdagarna och materialkontroller kommer genomföras.

Fredagens tävlingar startar 18:00 på och på lördagen är första start 10:00. Starten sker bägge dagarna vid fotbollsplanen i Idre by. Målet är bägge dagarna uppe vid Idre Fjäll efter nio tuffa kilometer.

Tävlingen är öppen även för motionärer. Det finns motionsklasser finns bägge tävlingsdagarna. Motionärerna startar samtidigt som elitklasserna så det går fint att jämföra sin tid mot elitåkarnas.

Läs mer på hos arrangerande Idre SK och Särna SK

Totalställning seniorklasser

Totalställning juniorklasser

Efter tävlingarna i Idre avslutas rullskidcupen med två deltävlingar i Trollhättan i samband med Alliansloppet. Knockoutsprint 21 augusti och Alliansloppet 22 augusti.

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...