Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik Erixon - grundare av CCC1000 - tillsammans med Sara Danielsson Lundqvist, ägare och grundare av Aktivitus. FOTO: CCC1000.
Fredrik Erixon - grundare av CCC1000 - tillsammans med Sara Danielsson Lundqvist, ägare och grundare av Aktivitus. FOTO: CCC1000.

CCC1000 storsatsar i Göteborg

CCC1000 och testkliniken Aktivitus startar längdskidåkningsnätverk på västkusten.
Efter fyra succéfyllda år i Stockholm, är det äntligen dags för CCC1000 med Fredrik Erixon i spetsen att expandera västerut.

För CCC1000-nätverket handlar allting om att hjälpa medlemmarna att placera sig bland de första 1000 i Vasaloppet. Men om det låter som en tuff utmaning inleds nu ett exklusivt samarbete med testkliniken Aktivitus. Ett samarbete som förhoppningsvis ska öka deltagarnas chanser att komma närmare skidtoppen.

I nätverket träffas deltagarna vid ett 30-tal tillfällen för att få hjälp med bland annat personlig träning, teknik och balans. Bland de som har coachat och föreläst för gänget märks bland annat konditionskonnässören Erik Wickström, fysiologen Mikael Mattsson och Vasaloppsvinnaren Henrik Eriksson.

Initiativtagaren Fredrik Erixon redogör för det nya samarbetet:

– För det första har jag nu jobbat med Erik Wickström i CCC1000 i Stockholm och känt att det verkligen är en perfekt chefstränare för konceptet och medlemmarna, så när denna chans dök upp så var det naturligt att ta med Erik även i CCC1000:s Göteborgssatsning. För mig och Aktivitus så gäller helt enkelt filosofin ”jobba med de bästa” inom de områden man skall växa på, så för CCC1000 Göteborg är de den seriösa och långsiktiga partnern som skall driva verksamheten på plats, säger Fredrik och fortsätter;

– Jag anser att för att ta sig dit man vill behöver man veta var man befinner sig. Det gäller både privat, i arbetslivet och vid träning. Möjligheten att testa sig spelar en nyckelroll för att följa sin utveckling och nå dit man vill. Därför är vi enormt glada över att ha Aktivitus som vår nya Göteborgspartner och testcentrum.

Aktivitus grundades 2004 och finns i dagsläget i Göteborg och Stockholm. Det är Sveriges ledande testklinik, med individuella fysiologiska tester som grund som effektiviserar sina kunders träning. Förutom skidor hjälper företaget sina kunder att cykla fortare, löpa snabbare och simma längre – och allt på samma gång i sitt triathlon-paket.

Även Sara Danielsson Lundqvist, VD Aktivitus är entusiastisk över det nya samarbetet:

– Det känns jätteroligt att hjälpa till att utveckla längdskidåkningen här i Göteborg. Vi har följt CCC1000 sedan starten och anser att är ett modernt och mycket intressant projekt som passar oss och vårt befintliga erbjudande mycket väl. Medlemmarna i CCC1000 passar oss och vi dem, då de satsar på sin skidåkning och vill göra allt de kan för att nå sina mål. Vi jobbar ju med tester för att se hur man kan använda mätning och resultat som ett effektivt hjälpmedel för att få ut mer av en given träningsmängd.

Vad är CCC1000?
Förkortningen står för Cross Country Clinic 1000. Namnet syftar på att de cirka trettio årliga deltagarna ska kunna nå en placering bland de 1 000 bästa i Vasaloppet. Initiativet, som drivs av Fredrik Erixon sedan starten 2012, omfattar ett trettiotal sammankomster och är omskrivet för att locka till sig högpresterande skidälskande. Bland de återkommande deltagarna räknas många namnkunniga ledare från näringslivet.

Läs mer: www.langdskidakning.info och www.aktivitus.se

 

Siste nyheter

Tätklungan på långloppspremiären i Grönklitt i fjol med Jimmie Johnsson och Emil Persson i front. På lördag är det dags igen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sylvasst startfält på långloppspremiären i Grönklitt

Redan på lördags 16 november drabbas gräddan av den svenska långloppseliten (och några norrmän) samman på långloppspremiären i Grönklitt. – Banan ser fantastiskt fin ut just nu på konstsnöspåret och ...
Ludvig Sögnen Jensen vann Supersprinten i Östersund närmast före Marcus Grate, IFK Umeå. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Norsk dubbel på Supersprinten i Östersund

De norska favoriterna Ludvig Sögnen Jensen och Marte Nordlunde klarade favoritskapet och vann Supersprinten i Östersund. Flera svenska åkare visade dock fin form och IFK Umeå-duon Marcus Grate och Li...
Karl-Johan Dyvik är en av de svenska åkarna som utmanar världens snabbaste, norrmannen Ludvig Sögnen Jensen, på Supersprinten i Östersund. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Åkarna som åker Supersprinten i Östersund

I morgon startar den nya världstouren World Sprint Series med Supersprinten i Östersund. Världens snabbaste, norrmannen Ludvig Sögnen Jensen, utmanas av ett gäng svenska hungriga åkare som till exemp...