Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En vecka efter VM-succén i Italien åker IFK Moras Marika Sundin Isaberg Final Climb. Här är Marika på Alliansloppets backsprint. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
En vecka efter VM-succén i Italien åker IFK Moras Marika Sundin Isaberg Final Climb. Här är Marika på Alliansloppets backsprint. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världsmästare Sundin till Isaberg Final Climb

Idag stänger anmälan till rullskidtävlingen Isaberg Final Climb som körs på lördag 3 oktober. Vädret ser ut att bli bra och tävlingsledningen jobbar hårt med att få till en kanontävling.
Drygt 100 åkare förväntas komma till start, bland annat Marika Sundin, Den nyblivna guldmedaljören från VM på rullskidor.

Isaberg Final Climb är en rullskidtävling i Hestra. Tidigare har det körts Smålands DM som jaktstart uppför Isaberg men sedan förra året har man ändrat upplägg för att locka fler deltagare.

Loppet körs på en 5 kilometer lång och relativt platt varvbana och avslutas upp till toppen av Isaberg, en utslagsgivande stigning på 150 höjdmeter.  Kan jämföras med slutdelen på Marcialonga i Italien.

– Konceptet med varvbana med snälla nerförsbackar och en riktigt tuff avslutning var mycket uppskattad förra året. Vi hade enfantastisk uppslutning trots att inte vädergudarna var med oss förra året och hoppas kunna upprepa denna succé i år, säger Erik Svensson.

Loppet körs på standard träningshjul för att så många som möjligt ska kunna delta då klasserna sträcker sig från HD13-14 till HD50.
Hestra SSK är huvudarrangör med hjälp av tre killar från Jönköping.

Läs mer om tävlingen här.

 

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...