www.langd.se

En vecka efter VM-succén i Italien åker IFK Moras Marika Sundin Isaberg Final Climb. Här är Marika på Alliansloppets backsprint. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
En vecka efter VM-succén i Italien åker IFK Moras Marika Sundin Isaberg Final Climb. Här är Marika på Alliansloppets backsprint. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världsmästare Sundin till Isaberg Final Climb

Idag stänger anmälan till rullskidtävlingen Isaberg Final Climb som körs på lördag 3 oktober. Vädret ser ut att bli bra och tävlingsledningen jobbar hårt med att få till en kanontävling.
Drygt 100 åkare förväntas komma till start, bland annat Marika Sundin, Den nyblivna guldmedaljören från VM på rullskidor.

Isaberg Final Climb är en rullskidtävling i Hestra. Tidigare har det körts Smålands DM som jaktstart uppför Isaberg men sedan förra året har man ändrat upplägg för att locka fler deltagare.

Loppet körs på en 5 kilometer lång och relativt platt varvbana och avslutas upp till toppen av Isaberg, en utslagsgivande stigning på 150 höjdmeter.  Kan jämföras med slutdelen på Marcialonga i Italien.

– Konceptet med varvbana med snälla nerförsbackar och en riktigt tuff avslutning var mycket uppskattad förra året. Vi hade enfantastisk uppslutning trots att inte vädergudarna var med oss förra året och hoppas kunna upprepa denna succé i år, säger Erik Svensson.

Loppet körs på standard träningshjul för att så många som möjligt ska kunna delta då klasserna sträcker sig från HD13-14 till HD50.
Hestra SSK är huvudarrangör med hjälp av tre killar från Jönköping.

Läs mer om tävlingen här.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport. På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilome...
Det var full fart på rullskidorna när landslaget körde fartdagar i Östersund häromveckan. FOTO: Från Ski Team Sweden X-Country:s YouTube-kanal.

Video: Landslagsåkarna ökar farten

Häromveckan hade landslaget fartdager Östersund. Kolla in filmen från landslagets egen YouTube-kanal nedan och se när det går undan värre på rullskidor.
Therese Johaug vann idag norska mästerskapen i terränglöpning i överlägsen stil hemma i Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Imponerande löpning av Johaug och Tönseth

Att både Therese Johaug och Didrik Tönseth är starka löpare är välkänt. Idag befäste duon detta när Therese tog guld och Didrik tog silver på norska mästerskapen i terränglöpning. Tönseth som var i ry...