Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla här tillsammans med slutliga trean Anne Kyllönen under Holmenkollens tremil. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Charlotte Kalla här tillsammans med slutliga trean Anne Kyllönen under Holmenkollens tremil. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Johaug överlägsen - Kalla sexa

Therese Johaug krossade allt motstånd på dagens tremil i Holmenkollen. Segermarginalen till tvåan Ingvild Flugstad Östberg blev hela 3.46.
Charlotte Kalla slutade sex efter att ha kämpat med lite bakhala skidor efter skidbytet.

Efter segern med rekord stor marginal så Johaug mer eller mindre oberörd ut.

– Jag tyckte inte att det gick så fort, var hennes kommentar efter loppet.

Kalla drog länge klungan men fick ge sig med fem kilometer kvar och åkte in som sexa. Marginalen till Johaug var nästan fem minuter.

– Det blev ett annorlunda lopp när Johaug avgjorde så tidigt, men känslan är ändå god så det här tar jag med mig vidare, sa Charlotte till SVT.

Kalla hade inte det bästa fästet efter att hon bytt.

– Jag kände att jag inte hade lika bra fäste på det andra paret och därför blev det svårt när farten höjdes. Jag försökte bara åka upprätt och åka bra tekniskt, berättade hon.

Elin Mohlin var andra svenska som 34:a. Marika Sundin blev 40:e. Ida Ingemarsdotter och Jennie Öberg fullföljde inte loppet.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...