www.langd.se

Charlotte Kalla här tillsammans med slutliga trean Anne Kyllönen under Holmenkollens tremil. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Charlotte Kalla här tillsammans med slutliga trean Anne Kyllönen under Holmenkollens tremil. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Johaug överlägsen - Kalla sexa

Therese Johaug krossade allt motstånd på dagens tremil i Holmenkollen. Segermarginalen till tvåan Ingvild Flugstad Östberg blev hela 3.46.
Charlotte Kalla slutade sex efter att ha kämpat med lite bakhala skidor efter skidbytet.

Efter segern med rekord stor marginal så Johaug mer eller mindre oberörd ut.

– Jag tyckte inte att det gick så fort, var hennes kommentar efter loppet.

Kalla drog länge klungan men fick ge sig med fem kilometer kvar och åkte in som sexa. Marginalen till Johaug var nästan fem minuter.

– Det blev ett annorlunda lopp när Johaug avgjorde så tidigt, men känslan är ändå god så det här tar jag med mig vidare, sa Charlotte till SVT.

Kalla hade inte det bästa fästet efter att hon bytt.

– Jag kände att jag inte hade lika bra fäste på det andra paret och därför blev det svårt när farten höjdes. Jag försökte bara åka upprätt och åka bra tekniskt, berättade hon.

Elin Mohlin var andra svenska som 34:a. Marika Sundin blev 40:e. Ida Ingemarsdotter och Jennie Öberg fullföljde inte loppet.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson jobbar hårt i gymmet för att komma tillbaka till tävlingsspåret efter att ha drabbats av diskbråck. FOTO: Visma Ski Classics.

Anton Karlsson tränar på gymmet - när lagkompisarna tränar i Skåne

För förra vinterns vinnare av sprintvästen i Visma Ski Classics, Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, är det tuffa tider nu. För några veckor sedan konstaterades att han drabbats av diskbråck. När tea...
Ulricehamn och Falun (bilden) blir världscuporter i Sverige 2021. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscuptävlingar i Ulricehamn och Falun 2021

På Internationella skidförbundets höstmöte i Zürich den 1–5 oktober tilldelades Svenska skidförbundet två världscuphelger under säsongen 2020/2021. Svenska skidförbundets styrelse har på dagens styrel...
Anders Södergren och Marit Björgen är ambassadörer för Ski Tour 2020. Här med representanter för tåg- och bussbolaget Vy som är tourens huvudsamarbetspartner. FOTO: Mads Kristiansen, Vy.

Vy bidrar till minskat miljöavtryck från världseliten under Ski Tour 2020 

Hållbarhet i alla led är ambitionen för Ski Tour 2020. Under torsdagen presenterades tåg- och bussbolaget Vy som tourens huvudsamarbetspartner i samband med en medieträff i Oslo där även tourambassadö...