Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Exspirit fortsätter inte som långloppsteam. Så nu är frågan var åkarna hamnar nästa vinter? FOTO: Team Exspirit.
Team Exspirit fortsätter inte som långloppsteam. Så nu är frågan var åkarna hamnar nästa vinter? FOTO: Team Exspirit.

Ingen fortsättning för Team Exspirit

Långloppsteamet Team Exspirit meddelar i ett pressmeddelande att man inte fortsätter sin satsning i Visma Ski Classics.
Därmed kan vi nog förvänta oss att ett nytt långloppsteam under ett annat namn dyker upp snart. Eller var hamnar åkare som Seraina Boner, Morten Eide Pedersen, Jimmie Johnsson och Bill Impola annars?

Pressmeddelandet från Team Exspirit nämner inget om en fortsättning i annan skepnad annat än på detta lite kryptiska sätt från teamdirectorn Erik Nilsson:

”Vi har uppnått väldigt mycket men varje avslutat kapitel är början på något nytt.”

I vinter har teamet bestått av följande åkare: Anders Södergren, Annika Löfström, Bill Impola, Daniel Richardsson, Jimmie Johnsson, Morten Eide Pedersen, Tuva Toftdahl Staver och Seraina Boner.

Att Daniel Richardsson nu är tillbaka i landslaget med fokus på VM i Lahtis vet vi. Men var övriga åkare hamnar återstår att se. Seraina Boner var tvåa efter Britta Johansson Norgren i Ski Classics totalt i vinter. Morten Eide Pedersen och Daniel Richardsson var sexa och sjua i totalen.

Här är pressmeddelandet från Team Exspirit i sin helhet:
Team Exspirit har under de senaste sex åren utvecklat och präglat långloppstouren i längdskidor, Visma Ski Classics. Team Exspirit har kontinuerligt placerat sig i toppskiktet och aldrig varit sämre rankade än trea. Inklusive två totalsegrar på damsidan och individuella vinster och pallplatser både på dam- och herrsidan.

Inför nästa säsong väljer Team Exspirit att inte fortsätta sin satsning i Visma Ski Classics.

– Det har varit sex fantastiska år med teamet. Ett liv tillsammans både sommar som vinter i med och motgång, säger Erik Nilsson Team Director, Team Exspirit.
 
Under de senaste sex åren har teamet sett fantastiska platser och lärt känna många nya vänner i hela Europa. Tillsammans med en hängiven servicestab och supportrar har det varit en spännande resa.

– Utan stöttningen från åkare, ledare, vänner och partners hade den här resan aldrig varit möjlig. Vi har uppnått väldigt mycket men varje avslutat kapitel är början på något nytt, avslutar Erik Nilsson Team Director, Team Exspirit.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport. På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilome...
Det var full fart på rullskidorna när landslaget körde fartdagar i Östersund häromveckan. FOTO: Från Ski Team Sweden X-Country:s YouTube-kanal.

Video: Landslagsåkarna ökar farten

Häromveckan hade landslaget fartdager Östersund. Kolla in filmen från landslagets egen YouTube-kanal nedan och se när det går undan värre på rullskidor.
Therese Johaug vann idag norska mästerskapen i terränglöpning i överlägsen stil hemma i Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Imponerande löpning av Johaug och Tönseth

Att både Therese Johaug och Didrik Tönseth är starka löpare är välkänt. Idag befäste duon detta när Therese tog guld och Didrik tog silver på norska mästerskapen i terränglöpning. Tönseth som var i ry...