Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik Erixon (till höger), grundare av CCC1000, tillsammans med Aktivitus Magnus Andersson Frånlund och Udéns Sports Anders Lehrman.
Fredrik Erixon (till höger), grundare av CCC1000, tillsammans med Aktivitus Magnus Andersson Frånlund och Udéns Sports Anders Lehrman.

CCC1000 bjuder in till Göteborg

Fredrik Erixon startade CCC1000 för fem år sedan och det är mer än 120 företagsledande personer i hela Sverige som varit med under årens lopp.
Förra året smygstartade CCC1000 Göteborg och nu kickar satsningen igång på allvar, tillsammans med sportaffären Udéns Sport och testkliniken Aktivitus.

CCC1000, där CCC betyder cross country clinic, har just nu 35 st aktiva medlemmar och det är kö till konceptet. Målet är att deltagarna ska komma bland dem 1000 (herrar) respektive 250 (damer) främsta i Vasaloppet, men det finns även några åkare på lite högre eller lite lägre nivå än så.
 
– Visst är det kul att det går bra för oss, säger Fredrik Erixon. Och genom satsningen fick vi hela 14 st åkare topp 1000 i Vasaloppet förra året, vilket inte är helt lätt att nå som motionär. CCC1000 är dock ingen skidskola. Jag intervjuar alla och teståker med många så det inte bara att gå med i CCC1000. Vi har ganska hårda krav på de som blir antagna.

För många blir det ett nätverk för livet och det finns 120 st gamla CCC1000-åkare om man räknar med alla årens åkare. Nytt för i år är att fyra åkare är inne på sitt 5:e år och får då sedan gratis ”livstidsmedlemskap” i CCC1000.
 
– Roligt att så många fortsätter och några till och med i fem år. Extra kul då det kommer fler och fler ”kopior” på CCC1000-konceptet, säger Fredrik och fortsätter:

– Det görs en del affärer inom CCC1000. Alla har liknande situation och behov och alla älskar skidåkning och vill bli bättre.
 
I samarbete med Udéns Sport och Aktivitus
CCC1000 har sedan starten flera åkare som inte bor i Stockholm, även om de flesta bor i huvudstaden där det är träning på torsdagar. Utöver träningarna är det ett antal läger och andra aktiviteter.
 
Efter en smygstart förra året startas nu CCC1000 Göteborg, i samarbete med sportaffären Udéns sport och testklinken Aktivitus.
 
– Jag, tillsammans med vår tränare och inspiratör Erik Wickström, ville bredda och utveckla CCC1000 ytterligare och tydligare inkludera södra och västra Sverige i satsningen. Tidigare var vi främst stockholmsåkare, men vi vill nu locka motionärer från hela landet. Vi har redan tio nya CCC1000-åkare i Göteborgsteamet, säger Fredrik Erixon.
 
Träningsträff måndag 23 maj
I nätverket träffas deltagarna vid ett 30-tal tillfällen för att få hjälp med bland annat personlig träning, teknik och balans. Bland de som har coachat och föreläst för gänget märks förutom Erik Wickström även fysiologen Mikael Mattsson och Vasaloppsvinnaren Henrik Eriksson.
 
– Jag har jobbat med Erik i CCC1000 i Stockholm under två års tid och känt att det är en perfekt tränare och inspiratör för konceptet och medlemmarna, så när denna chans dök upp så var det naturligt att ta med Erik även i CCC1000:s Göteborgssatsning. Han bor i Borås cirka sju mil bort och kommer vara med vid ungefär ett tillfälle per månad. Övriga veckor har vi andra tränare.
 
Måndag 23 maj bjuds intresserade in för en träningsträff på rullskidor. Samling vid receptionen i Prioritet Serneke Arena i Kviberg utanför Göteborg kl 19.00.

 

Siste nyheter

Tätklungan på långloppspremiären i Grönklitt i fjol med Jimmie Johnsson och Emil Persson i front. På lördag är det dags igen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sylvasst startfält på långloppspremiären i Grönklitt

Redan på lördags 16 november drabbas gräddan av den svenska långloppseliten (och några norrmän) samman på långloppspremiären i Grönklitt. – Banan ser fantastiskt fin ut just nu på konstsnöspåret och ...
Ludvig Sögnen Jensen vann Supersprinten i Östersund närmast före Marcus Grate, IFK Umeå. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Norsk dubbel på Supersprinten i Östersund

De norska favoriterna Ludvig Sögnen Jensen och Marte Nordlunde klarade favoritskapet och vann Supersprinten i Östersund. Flera svenska åkare visade dock fin form och IFK Umeå-duon Marcus Grate och Li...
Karl-Johan Dyvik är en av de svenska åkarna som utmanar världens snabbaste, norrmannen Ludvig Sögnen Jensen, på Supersprinten i Östersund. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Åkarna som åker Supersprinten i Östersund

I morgon startar den nya världstouren World Sprint Series med Supersprinten i Östersund. Världens snabbaste, norrmannen Ludvig Sögnen Jensen, utmanas av ett gäng svenska hungriga åkare som till exemp...