Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Långloppsprofilen Markus Jönsson bjuder in till rullskidläger i Ulricehamn 17-19 juni.
Långloppsprofilen Markus Jönsson bjuder in till rullskidläger i Ulricehamn 17-19 juni.

Rullskidläger för både nybörjare och vana åkare

Välkände långloppsprofilen Markus Jönsson bjuder in till rullskidläger i Ulricehamn, skidmetropolen och det som till vintern och också blir en världscupstad.
– Jag har nu anordnat lägret i flera år och det har varit mycket uppskattat bland deltagarna, berättar Markus Jönsson.
Sommarens läger genomförs 17-19 juni.

Lägret riktar sig till alla som vill slipa på rullskidstekniken och bli en bättre rullskidåkare oavsett om man är nybörjare eller duktig åkare.

– Nytt för i år är att vi kommer att ha två olika upplägg på lägret, ett för nybörjare och ett för icke nybörjare för att deltagarna ska kunna utvecklas så bra som möjligt.

Swenor kommer att tillhandahålla rullskidor och stavar för utlåning under lägret för de som inte har eller för de som vill testa någon annan modell eller annat rullmotstånd mot det man är van att åka på.

– En annan nyhet i år är att det kommer erbjudas två uppföljningstillfällen. Det första blir lördag 13 augusti, två veckor innan Alliansloppet som är seedningsgrundande för Vasaloppet. Ett perfekt tillfälle för de som tänkt åka Alliansloppet att finslipa på det sista innan loppet. Eller för de som vill få en återkoppling efter semesterperioden, säger Markus.

Andra tillfället blir lördag 1 oktober.

Mer information om lägret finns i inbjudan här.

Siste nyheter

Idag lanserar Visma Ski Classics My Pages för både proffs och motionärer. FOTO: Visma Ski Classics.

Visma Ski Classics lanserar könsneutral ranking!

Idag öppnar Visma Ski Classics MyPages på www.vismaskiclassics.com, ett stort steg i tourens ambition att ansluta teamåkare och motionärer. På MyPages kan alla skidåkare som deltar i Visma Ski Classic...
medalj_alla

Vasaloppsnyhet inför 2020: Medalj till alla!

Att få en medalj efter målgång är en viktig symbol för väldigt många deltagare i motionslopp. Vasaloppet har tidigare bara delat ut medaljer i vissa lopp, men nu har Vasaloppets ledning beslutat att f...