Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Olsson är en av alla elever från Torsby idrottsgymnasium som åker TV-sända Alliansloppet i Trollhättan. Bilden från rullskidvärldscupen i Sollefteå häromveckan. FOTO: Svenska Skidförbundet.
Moa Olsson är en av alla elever från Torsby idrottsgymnasium som åker TV-sända Alliansloppet i Trollhättan. Bilden från rullskidvärldscupen i Sollefteå häromveckan. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Torsby idrottsgymnasium kör Alliansloppet

För fjärde året startar längdeleverna på Torsby idrottsgymnasium höstterminen med kick-off i samband med Alliansloppet – världens största rullskidtävling.
Under fyra dagar kommer 53 elever i årskurs 1 till 4 träna, tävla och ha teambuilding i Trollhättan.

Evenemanget Alliansloppet har växt enormt de senaste åren. Förutom långloppet på rullskidor, som är seedningsgrundande för Vasaloppet, avgörs också backrace och sprint på rullskidor samt löptävlingar.  

– Det är ett fantastiskt arrangemang och en positiv miljö för vår kick-off. Vi åker till Trollhättan för fjärde året i följd, säger Mikael Löfgren, en av tränarna vid Torsby idrottsgymnasium längd.

Eleven Moa Olsson, Falun Borlänge SK, tillhör juniorlandslaget och har kört världscupen på rullskidor i sommar.

– Jag ser fram emot Alliansloppet. Det är en bra tävling och vi brukar ha kul där när vi träffas alla elever efter sommaren, säger hon.

Omkring 1 000 personer och stora delar av världseliten från 15 nationer finns på startlinjen. Medieintresset är stort och både fredagens backrace och Alliansloppet direktsänds i TV12.

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...