Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svärd och Optima Ski drar igång en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Oskar Svärd och Optima Ski drar igång en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Webinar om höstträning på tisdag

På tisdag 6 september erbjuder Optima Ski ett grattis webinar om träning med plats för 100 personer.
– Det kommer att handla om höstträning, främst rullskidor och stakteknik. Hur man systematiskt går till väga och jobbar in rätt åkstil, berättar Oskar Svärd från Optima Ski.

Det är välmeriterade tränaren Per-Øyvind Torvik som är ansvarig för webinaret och Oskar Svärd finns också med på ett hörn och ger tips.

Webinaret är 45 minuter långt och startar 20.00 på tisdag. Det finns plats för hundra deltagare och det är först till kvarn som gäller.

Registrering sker via denna länk.

Oskar själv har lagt ner elitsatsningen men håller igång träningen en del. Bland annat blev det en elfteplats på veteran-SM på cykel i slutet på juli. Han har också varit tävlingsledare för BAMM (Björkliden Actic Mountain Marathon).

– Till vardags jobbar jag nu fullt som officer i Eksjö, berättar Oskar.

Med Optima Ski blir det arrangerande av några läger och resor framöver. Bland annat har man startat en träningsgrupp i Stockholm som kommer att ha en uppstartshelg 17-18 september.

– Vi har fått en hel del anmälningar men har några platser kvar, informerar Svärd.

Läs mer Optima Ski Stockholm här.

Siste nyheter

Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...
I morgon planerar Fredrik Erixon åka sista etappen på sin resa på rullskidor mellan Karesuando och Smygehuk. Tidigare i veckan passerade han Göta kanal.

Erixon siktar sitt slutmål i Smygehuk

Den senaste veckan har Fredrik Erixon tagit sig från huvudstaden ner genom Götaland på sina rullskidor. På tisdagskvällen passerade han gränsen till Skåne och i morgon är planen att åka sista etappen...