www.langd.se

På söndag är det dags för 15-årsjubileum av Stråkenloppet. FOTO: Mullsjö SOK.
På söndag är det dags för 15-årsjubileum av Stråkenloppet. FOTO: Mullsjö SOK.

15-årsjubileum av Stråkenloppet på söndag

I västgötska Mullsjö förbereder man sig för 15-årsjubileet av Stråkenloppet. Ett av södra Sveriges trivsammaste seedningslopp till Tjejvasan och Vasaloppet. 
– Våra förberedelser pågår för fullt bland annat genom att vi är ”snälla” mot den snö som finns samt att fraktar snö till banan, säger tävlingsledaren Lars Grehn från arrangörsföreningen Mullsjö SOK.

Trots den gröna vintern så trillar anmälningarna in med strid ström till loppet som arrangeras söndag 29 januari.

– Vi måste dock tyvärr maximera antalet deltagare till 500. Detta för att skapa sportsliga förhållanden för samtliga deltagare på den cirka 4 kiometer långa banan, säger tävlingsledare Grehn.
– Som det ser ut just nu så räknar jag med att anmälningstaket kommer att nås under torsdagen alternativs under fredag förmiddag. Detta bland annat med tanke på att förutsättningarna såväl vädermässigt som underlaget kommer att bli mycket fina.

– Såväl P-O Svahn från Boxholm som Marcus Jönsson från Tranemo lär finnas på startlinjen vilket borgar för en spännande tävling, avslutar Lars Grehn.

Mer information finns på Stråkenloppets hemsida här.

 

Siste nyheter

Johan Ekberg och Truls Gisselman fixade en svensk dubbel i juniorklassen vid rullskidvärldscupen i Val di Fiemme på lördagen. FOTO: Svenska skidförbundet.

Dubbelt svenskt i juniorklassen och Sömskar damseniorvinnare

Rullskidvärldscupen fortsatte idag med masstartlopp i fri stil. Linn Sömskar vann damernas lopp och Johan Ekberg och Truls Gisselman tog en svensk dubbelseger i juniorklassen.
Damernas prispall i rullskids-SM individuell start 2019. I mitten svenska mästarinnan och vinnarren av STS Roll Cup Julia Angelsiöö, Storvreta IK. Till vänster Johanna Hagström, Ulricehamns IF och till höger Erika Karlsson, Nybro SK. FOTO: Svenska s

Julia Angelsiöö och Johannes Eklöf SM-vinnare på rullskidor

Årets rullskid-SM med individuell start blev ett riktigt kraftprov. Efter en ganska platt men teknisk bana inne på regementsområdet i Skövde så avslutade alla klasser med den rejäla stigningen uppför ...
Linn Sömskar tillsammans med Olga Letucheva och Alena Prochazkova efter sprintfinalen i italienska Trento. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sömskar och Ekberg på pallen i Trento

Under fredagens supersprint i rullskidvärldscupen i Trento, Italien blev det två svenska andra platser genom Linn Sömskar och Johan Ekberg.