www.langd.se

Det bjuds på fina förhållande på Sixten Memorial Race i Lima på lördag. FOTO: Sixten Memorial Race.
Det bjuds på fina förhållande på Sixten Memorial Race i Lima på lördag. FOTO: Sixten Memorial Race.

Fina förhållanden inför Sixten Memorial Race

Sixten Memorial Race 2017 kommer att genomföras lördag 28 januari med start och mål på Tandö skidstadion i Lima.
– Förra året tvingades vi att ställa in tävlingen på grund av snöbrist. I år har vi fina förhållanden och vi kommer att kunna erbjuda åkarna fin dag i spåren, säger Anders Rennermalm från arrangörsstaben.

– Vi har ett fantastiskt prisbord med penningpriser till segrande dam och herre i tävlingsklasserna över 50 kilometer. 15 000 kronor per klass, samt utlottningspriser till ett värde av 25 000 kronor, informerar Rennermalm.

Det är satt ett maxantal startande på 400 åkare. Sista ordinarie anmälningsdag är torsdag 26 januari.

Loppet, till minne av bygdens store son Sixten Jernberg, går på en 25 kilometers slinga i delvis utmanande terräng.

En som testat banan under veckan är Stina Nilsson. Stina tog en tur till Lima in sin uppladdning inför helgens världscuptävlingar i Falun.

Kolla in bild från Stina Nilssons Instagram här:

stina_sixtensspar.jpg
Skärmdump från Stina Nilssons Instagram.

Mer information om Sixten Memorial Race finns här.

 

Siste nyheter

Johan Ekberg och Truls Gisselman fixade en svensk dubbel i juniorklassen vid rullskidvärldscupen i Val di Fiemme på lördagen. FOTO: Svenska skidförbundet.

Dubbelt svenskt i juniorklassen och Sömskar damseniorvinnare

Rullskidvärldscupen fortsatte idag med masstartlopp i fri stil. Linn Sömskar vann damernas lopp och Johan Ekberg och Truls Gisselman tog en svensk dubbelseger i juniorklassen.
Damernas prispall i rullskids-SM individuell start 2019. I mitten svenska mästarinnan och vinnarren av STS Roll Cup Julia Angelsiöö, Storvreta IK. Till vänster Johanna Hagström, Ulricehamns IF och till höger Erika Karlsson, Nybro SK. FOTO: Svenska s

Julia Angelsiöö och Johannes Eklöf SM-vinnare på rullskidor

Årets rullskid-SM med individuell start blev ett riktigt kraftprov. Efter en ganska platt men teknisk bana inne på regementsområdet i Skövde så avslutade alla klasser med den rejäla stigningen uppför ...
Linn Sömskar tillsammans med Olga Letucheva och Alena Prochazkova efter sprintfinalen i italienska Trento. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sömskar och Ekberg på pallen i Trento

Under fredagens supersprint i rullskidvärldscupen i Trento, Italien blev det två svenska andra platser genom Linn Sömskar och Johan Ekberg.