Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Teodor Peterson spurtar hem SM-guldet i sprint före Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson. I bakgrunden skymtar fyran Emil Jönsson. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.
Teodor Peterson spurtar hem SM-guldet i sprint före Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson. I bakgrunden skymtar fyran Emil Jönsson. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Teodor Peterson suverän i sprintfinalen

Teodor Peterson fortsätter att visa strålande skidåkning i vinter.
IFK Umeå-åkaren kontrollerade SM-finalen i sprint och tog guldet före Karl-Johan Westberg, Borås SK och Oskar Svensson, Falun Borlänge SK.
– Jag kände att det var säkrast att åka i jämn och hög fart, sa Teodor efter SM-triumfen.

Teodor känns mycket spännande inför VM. Han åker med ett självförtroende och auktoritet som är härlig att se.

– Jag provade att köra på uppför sista krönet och fick några meter. Men det svarade inte rikt över krönet. Det var inte klart förrän vi var i mål, sa Teodor om finalen.

Men bedömningen från sidan var att han hela tiden hade kontroll på loppet. Där bakom krigade ”KJ” Westberg och Oskar Svensson för fullt om silvret men de hade aldrig någon chans på Teodor.

I kvartsfinalen kände Peterson en viss oro då skidorna gled lite sämre.

– Jag kände kvarten att det torkade ur och skidorna började gå dåligt. Så jag bytte skidor till semin och då kändes det bra.

Teodor berättade i segerintervjun med SVT att han känner sig i bra fas in mot VM
– Det känns fint. Jag har åkt bra på distans bra sprintarna har gått stabilt. Jag är där jag vill vara på väg in i en uppladdning mot VM.

Karl-Johan Westberg vann guld i fjol och fick nu nöja sig med silver i sin strävan mot en VM-plats.

– Det var en kul tävling och jag är ganska nöjd tvåa. Visst hade det varit grymt ta guld med jag var inte riktig med i sista backen, sa Westberg till SVT.

Om det räcker för en VM-plats i sprint får vi vet på söndag.

– Eftersom det gick dåligt i Falun så behövde jag göra nåt riktigt bra här. Vi får se vad det räcker till. Hoppas gör man alltid, sa Borås-åkaren.

Oskar Svensson gjorde vad han kunde för att ta sig förbi Westberg på slutet men klarade det inte.

– Det här var helt okej. Man ska inte klaga när man tar medalj. Jag låg lite långt ner Teo körde på.
Det var lite synd. Jag kom inte fram som ville. Men det få jag ta lärdom av, sa Svensson.

Även Oskar har VM som sitt stora mål i vinter.

– Jag hoppas jag kommer med. Den riktiga toppdagen har inte kommit än i vinter. Jag hoppas den kommer på rätt dag, sa Falun Borlänge-åkaren.

Emil Jönsson räckte inte till i finalen och fick nöja sig med fjärde plats. Simon Persson och Johan Edin blev till slut avhängda i finalen.

Calle Halfvarsson missade avancemang till finalen efter alltför avvaktande åkning i semifinalen. Calle låg sist i fältet och när han skulle avancera kom han inte fram.

spr_res_herr.jpg

Komplett resultat finns här

Resultatstege

 

Siste nyheter

Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport. På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilome...
Det var full fart på rullskidorna när landslaget körde fartdagar i Östersund häromveckan. FOTO: Från Ski Team Sweden X-Country:s YouTube-kanal.

Video: Landslagsåkarna ökar farten

Häromveckan hade landslaget fartdager Östersund. Kolla in filmen från landslagets egen YouTube-kanal nedan och se när det går undan värre på rullskidor.
Therese Johaug vann idag norska mästerskapen i terränglöpning i överlägsen stil hemma i Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Imponerande löpning av Johaug och Tönseth

Att både Therese Johaug och Didrik Tönseth är starka löpare är välkänt. Idag befäste duon detta när Therese tog guld och Didrik tog silver på norska mästerskapen i terränglöpning. Tönseth som var i ry...