Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Roslagsloppet kommer att genomföras på varvbana i Häverödal på lördag. Här är Häverödals Janne Pettersson i full gång med snötillverkning. FOTO: Roslagsloppet.
Roslagsloppet kommer att genomföras på varvbana i Häverödal på lördag. Här är Häverödals Janne Pettersson i full gång med snötillverkning. FOTO: Roslagsloppet.

Roslagsloppet genomförs - på varvbana i Häverödal

Roslagsloppet flyttas från Norrtälje och kommer att genomföras på varvbana i Häverödal nu på lördag 11 februari.
– Loppet blir därmed av i Roslagen också i år tack vare samarbete med grannklubben och deras konstsnöanläggning, säger tävlingsledaren David Holmström.

– Värmdöloppet och Stockholm Ski Marathon har ställt in och Roslagsloppet blir därmed enda långloppet i Stockholms län också i år, säger Holmström.

Anmälan till Roslagsloppet är förlängd till onsdag 8 februari på grund av den osäkerhet som varit kring genomförandet.

– Bansträckningen kommer bli minimum 2 kilometer och vi kommer att ha tre spår i bredd. Fokus ligger på fler spår istället för längd på banan med den snö som finns, berättar tävlingsledare Holmström.

Kylan gör det också möjligt att spruta mer snö i veckan och förhoppningen finns att spåret ska bli längre.

– Med tur kommer också mer natursnö, vilket gör att det kanske till och med går att sopa ihop ytterligare bansträckning. Vi får se exakt hur det blir.

– Fjällräven är vår huvudsponsor och bjuder på fina priser till de snabbaste åkarna, avslutar Holmström.

Mer information om Roslagsloppet finns här.

 

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...