Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Pär L. Olofsson, tävlingsledare för Ica Cup i Bollnäs ser fram emot en händelserik helg i Bollnäs 10-12 mars. FOTO: Rehns BK.
Pär L. Olofsson, tävlingsledare för Ica Cup i Bollnäs ser fram emot en händelserik helg i Bollnäs 10-12 mars. FOTO: Rehns BK.

Rekordintresse för Ica Cup i Bollnäs

10-12 mars arrangerar Rehns BK Ica Cup på skidor för 13-14 åringar i Bollnäs.
– Detta är första gången sedan 1989, då SM skulle arrangeras här, som en nationell tävling av större rang genomförs i Bollnäs, säger tävlingsledaren Pär L. Olofsson.

Deltagarantalet ser ut att öka rejält mot tidigare år. Cirkaa 420 aktiva väntas komma till Bollnäs och det är ungefär 100 fler än i fjol.

Arrangerande Rehns BK har jobbat stenhårt med att se till att förutsättningar skall vara de bästa för alla. Tävlingarna kommer genomföras med konstsnö som bas för att säkerställa förhållandena.

– Arbetet flyter på och funktioner med mera faller på plats ända in i det sista. Vi ser fram emot en händelserik helg i Bollnäs, säger tävlingsledare Olofsson.

Fakta:
Tävlingen har under åren 1976-2013 gått under namnet Kalle Anka Cup. Från och med 2014 är tävlingen ett samarbetsprojekt mellan ICA Sverige AB och Svenska Skidförbundet och heter Ica Cup. Tävlingen är upplagd på samma sätt som tidigare och i Riksfinalen ska de åkare som blivit uttagna av sitt distrikt tävla i tre dagar, för att kora Sveriges bästa skiddistrikt i ålderskategorin 13-14 år.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...