Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Bergström i fronten på en masstart åkandes för Utahs universitetslag i Salt Lake City.
Martin Bergström i fronten på en masstart åkandes för Utahs universitetslag i Salt Lake City.

Martin Bergström dominerar i USA

Martin Bergström, tidigare Strömnäs GIF och Piteå Elit, gör starka avtryck i universitets-skidåkningen i USA.
Martin har utsetts till USA:s främste universitetsåkare efter en säsong som gav dubbla segrar, 15 kilometer klassiskt och 20 kilometer fristil, i de amerikanska universitetsmästerskapen.

Martin har mängder av medaljer som ungdoms- junior- och senioråkare. Till exempel SM-guld tillsammans med Jesper Modin i teamsprint 2015, junior- och U23-vm-starter, fyra världscupstarter. Martin var ett stort framtidslöfte för landslaget men lade skidorna på hyllan 2015.

Ett år senare värvades hand till Utahs universitetslag i Salt Lake City och tog skidåkningen i nya spår. Säsongen blev en nästan otrolig framgångssaga och Martin utsågs i veckan till USA:s främste universitetsåkare efter en säsong som gav dubbla segrar, 15 kilometer klassiskt och 20 kilometer fristil, i de amerikanska universitetsmästerskapen (NCAA, National Collegiate Athletic Association)

Det var det första nationella lagguldet för Utah University sedan 2003. Martin är också utsedd till årets rookie i Utah i konkurrens med 19 olika idrotter och har fått FasterSkiers utmärkelse: Nordic academic skier of the year.

I veckan har dessutom Martin utsetts till National skier of the year av USCCSA (United States Collegiate Ski Coaches Association).

NCAA Champion - Martin Bergström.
NCAA Champion - Martin Bergström.

Länk till artikel om Martin på Utah Universitys hemsida för skidsport och nyheter.

Jesper Modin, Martin Bergström, Jenny Öberg, Charlotte Kalla tog SM-guld i team sprint när Piteå Elit vann både dam- och herrklassen 2015.
Jesper Modin, Martin Bergström, Jenny Öberg, Charlotte Kalla tog SM-guld i team sprint när Piteå Elit vann både dam- och herrklassen 2015.

 

Siste nyheter

Snart drar tredje säsongen av Snö & Tö Rullskidstour igång. FOTO: Snö & Tö.

Snö & Tö Rullskidtour drar igång 4 maj

För tredje året i rad genomförs Snö & Tö Rullskidtour med deltävlingar och Stockholms- och Upplandstrakten. – Intresset för årets tävling är stort och vi från Snö & Tö och arrangerande klubbar har so...
2015. Nästa vinter får vi se Petter i Team Ragde Eiendom.  FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Petter Eliassen till Team Ragde Eiendom

Petter Eliassen gjorde i vintras en stark comeback i Visma Ski Classics med segrar i Marcialonga, Kaiser Maximilan Lauf och Birkenbeinerrennet. Nu är Petter klar för ett nytt lag nästa vinter - Team ...
Starten på Grönklitt Hill Climb med åkare i alla åldrar. FOTO: Marcus Laggar.

Blandat startfält på Grönklitt Hill Climb

Grönklitt Hill Climb på påskdagen såg ett blandat startfält klättra upp till Toppstugan i Grönklitt. – Familjer, barn, ungdomar, tjejer, killar, utklädda och elit på samma startlinje. Glädjande och r...