Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Västsvenska rullskidcupen drar snart igång. År med nio deltävlingar. Här en bild från Rådarullen i Lidköping i fjol. FOTO: Thomas Svanström.
Västsvenska rullskidcupen drar snart igång. År med nio deltävlingar. Här en bild från Rådarullen i Lidköping i fjol. FOTO: Thomas Svanström.

Västsvenska rullskidcupen rullar vidare

I Västsverige har rullskidor ”alltid” var ganska hett och för snart tio år sedan startades Västsvenska rullskidcupen.
2017 års cup startar med Tanumsloppet 4 juni och sedan rullar det på med åtta deltävlingar till och med finalen på Lindenarullen 1 oktober.

– Vi har haft mellan sju till nio deltävlingar under tiden juni-oktober genom åren. Som mest har det varit 300-400 deltagare under en cupsäsong. Efter en dipp de senaste två åren känns det som intresset är på uppåtgående igen, säger Sören Skålberg.

– Stora delar av rullskideliten i Sverige har deltagit på många av loppen genom åren, berättar Skålberg.

I år kommer några av loppen avgöras med PU-hjul (snabba tävlingshjul) och några på så kallade 2:or.

– Vi anser att det är mer rättvist än köra på rullmotstånd 2. I år kommer vi dock att blanda upp det hela. Av nio deltävlingar kör vi tre på 2:or, Sex på PU varav två är skate, berättar Skålberg.

– Vi startar 4 juni i med Tanumsloppet. En vecka senare är vi i Lidköping för Rådarullen. I mitten på augusti är det Borås tur där två SM-tävlingar ingår. September blir tuff med fyra tävlingar: Isaberg, Kungälv, Göteborg och final i Getinge. Finalen kommer att köras i form av jaktstart, avslutar Sören.

Tävlingsprogrammet för Västsvenska rullskidcupen 2017

4 juni
Tanumsloppet, Tanum

11 juni
Rådarullen, Lidköping

19-20 augusti
Rullskid-SM, Borås

2 september
Isaberg

17 september
Rollsborundan, Kungälv

23-24 september
Serneke rullskidfestival, Göteborg

1 oktober
Final Lindénarullen, Getinge

Du kan läsa mer om Västsvenska rullskidcupen på cupens sida här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn gör efterlängtad comeback i tävlingsspåren under helgens cuptävlingar i Falun. Tävlingarna livesänds på webben. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Storhelg väntar i Falun – Thorn gör comeback

Det väntas storhelg i Falun när junior- som seniorelit intar Lugnet i Falun. Från fredag till söndag arrangeras Volkswagen cup, Scandic cup och Nordiska juniorlandskampen. På start kommer vi både få s...
7mila_logo

7-mila lottar ut 50 000 kr till en vinnare

Långloppet 7-mila är i vinter mer än ett skidlopp. I år är det även ett lotteri där en åkare kan vinna hela 50 000 kronor. – Det är 50:e gången som 7-mila körs. Därför vill vi bjuda till och sätta kn...