Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Västsvenska rullskidcupen drar snart igång. År med nio deltävlingar. Här en bild från Rådarullen i Lidköping i fjol. FOTO: Thomas Svanström.
Västsvenska rullskidcupen drar snart igång. År med nio deltävlingar. Här en bild från Rådarullen i Lidköping i fjol. FOTO: Thomas Svanström.

Västsvenska rullskidcupen rullar vidare

I Västsverige har rullskidor ”alltid” var ganska hett och för snart tio år sedan startades Västsvenska rullskidcupen.
2017 års cup startar med Tanumsloppet 4 juni och sedan rullar det på med åtta deltävlingar till och med finalen på Lindenarullen 1 oktober.

– Vi har haft mellan sju till nio deltävlingar under tiden juni-oktober genom åren. Som mest har det varit 300-400 deltagare under en cupsäsong. Efter en dipp de senaste två åren känns det som intresset är på uppåtgående igen, säger Sören Skålberg.

– Stora delar av rullskideliten i Sverige har deltagit på många av loppen genom åren, berättar Skålberg.

I år kommer några av loppen avgöras med PU-hjul (snabba tävlingshjul) och några på så kallade 2:or.

– Vi anser att det är mer rättvist än köra på rullmotstånd 2. I år kommer vi dock att blanda upp det hela. Av nio deltävlingar kör vi tre på 2:or, Sex på PU varav två är skate, berättar Skålberg.

– Vi startar 4 juni i med Tanumsloppet. En vecka senare är vi i Lidköping för Rådarullen. I mitten på augusti är det Borås tur där två SM-tävlingar ingår. September blir tuff med fyra tävlingar: Isaberg, Kungälv, Göteborg och final i Getinge. Finalen kommer att köras i form av jaktstart, avslutar Sören.

Tävlingsprogrammet för Västsvenska rullskidcupen 2017

4 juni
Tanumsloppet, Tanum

11 juni
Rådarullen, Lidköping

19-20 augusti
Rullskid-SM, Borås

2 september
Isaberg

17 september
Rollsborundan, Kungälv

23-24 september
Serneke rullskidfestival, Göteborg

1 oktober
Final Lindénarullen, Getinge

Du kan läsa mer om Västsvenska rullskidcupen på cupens sida här.

 

Siste nyheter

klaralvloppet_live19

Se Klarälvsloppet live här!

Nio mil långa Klarälvsloppet startar 09.00 på söndagen och sändningen startar 08.45.  Du ser loppet live i spelaren nedan.
teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...