Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag är det dags för Rådarullen som går på fina vägar strax utanför Lidköping. FOTO: Lidköpings VSK.
På söndag är det dags för Rådarullen som går på fina vägar strax utanför Lidköping. FOTO: Lidköpings VSK.

Dags för Rådarullen på söndag

På söndag 11 juni är det dags för Rådarullen.
Rullskidloppet är andra deltävlingen i Västsvenska rullskidcupen och gäller också som DM för Västergötland.
– Vi kör tre varv på vår fina 16 kilometers bana med lätt böljande terräng utan mycket biltrafik, berättar Erik Wilhemsson från arrangerande Lidköpings VSK.

Start och mål för Rådarullen är vid Rackeby bygdegård, cirka milen nordväst om Lidköping. Tävlingens huvudklass är 48 kilometer och körs i klassisk stil och med fria hjul.

– Men vi har även motionsklass och ungdomsklasser med kortare distanser och då är det hjul med rullmotstånd 2 som gäller, berättar Erik.

Är man sugen på en fin rullskidtävling så går det att efteranmäla sig fram till en timme före start på söndag.

– Som vanligt har tävlingen ett bra prisbord där bland annat vår huvudsponsor Swenor bistår med fina utlottningspriser, informerar Wilhemsson.

Läs mer om Rådarullen här eller på Facebook här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn gör efterlängtad comeback i tävlingsspåren under helgens cuptävlingar i Falun. Tävlingarna livesänds på webben. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Storhelg väntar i Falun – Thorn gör comeback

Det väntas storhelg i Falun när junior- som seniorelit intar Lugnet i Falun. Från fredag till söndag arrangeras Volkswagen cup, Scandic cup och Nordiska juniorlandskampen. På start kommer vi både få s...
7mila_logo

7-mila lottar ut 50 000 kr till en vinnare

Långloppet 7-mila är i vinter mer än ett skidlopp. I år är det även ett lotteri där en åkare kan vinna hela 50 000 kronor. – Det är 50:e gången som 7-mila körs. Därför vill vi bjuda till och sätta kn...