Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink startar upp lägerverksamhet i Harsa med sitt Brink Ski Team. FOTO: Brink Ski Team.
Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink startar upp lägerverksamhet i Harsa med sitt Brink Ski Team. FOTO: Brink Ski Team.

Brink Ski Team startar lägerverksamhet i Harsa

Brink Ski Team som är Jörgen Brinks eget skidteam startar upp lägerverksamhet och inleder ett samarbete med Harsa Konferens & Fritid i Hälsingland. Samarbetet innebär att Harsa blir en viktig sponsor till teamet.
Dessutom kommer Brink Ski Team nu för första gången tillsammans med Harsa att erbjuda träningsläger både på barmark och snö med början till hösten.

– Harsa har en speciell charm, atmosfär och inte minst skidkunnande för att det ska bli en perfekt destinationspartner till Brink Ski Team. I Harsa finns långa härliga spår i varierande terräng och svårighetsgrad som gör att det finns något för alla, menar Jörgen.

– Vi vill utveckla Harsa vidare från dagens nivå. Vi har satsat på en del om- och tillbyggnad senaste året som har gett större serveringsmöjligheter och fler bäddar totalt sett. Samarbetet med Brink Ski Team är ytterligare en satsning vi tror mycket på och som förhoppningsvis ger större kännedom om anläggningen och vad vi kan erbjuda, säger ägaren Anders Snar.

Lägren riktar sig till alla oavsett tidigare nivå eller kunskap. Målet är att hjälpa alla som är med på lägren att komma vidare i sin utveckling samt att få en bra upplevelse i lugn miljö.

– Jag har tillbringat mycket tid i Harsa genom åren och varit där vid mina uppladdningar inför Vasaloppet och bland annat inför mina tre Vasaloppssegrar, säger Jörgen.

– Därför känns det extra skoj att vi kan göra något gemensamt och förhoppningsvis hjälpa varandra och bli starkare. Dessutom så har min satsning med teamet haft en grundtanke om att vara lokalt förankrad i Hälsingland så det stämmer väl in på den satsningen, avrundar Jörgen.

Jörgen Brinks egna mål inför kommande säsong är givetvis Vasaloppet men även större delen av Ski Classics-programmet och en del nationella ”vanliga” tävlingar som till exempel den svenska säsongspremiären i Gällivare i november.

Träningen är redan i full gång och planen är att ha ett barmarksläger på hemmaplan i trakterna runt Delsbo, Järvsö och Harsa. Här finns fina och kuperade vägar för rullskidor och en hel del sugande myrar och leder att springa efter. Kort och gott bra förutsättningar för bra barmarksträning!

Mer information och anmälan om lägren finns på www.brinkskiteam.se eller www.harsa.se för information om anläggningen.

 

Siste nyheter

Simen Hegstad Krüger vann 15 kilometer skejt i Davos på ett övertygande sätt. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.

Krüger suverän vinnare i Davos - Häggström 15:e

Olympiamästaren på skitahlon 2018 Simen Hegstad Krüger var tillbaka i gammal god form och vann 15 kilometer skejt i Davos i suverän stil. Johan Häggström blev bäste svensk på 15:e plats – En fantasti...
Linn Sömskar åkte in som tvåa på 10 kilometer skejt vid Skandinaviska cupen i Finland. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Linn Sömskar tvåa i Vuokatti

Linn Sömskar var startast av de svenska åkarna vid Skandinaviska cupen i Vuokatti, Finland på söndagen. IFK Umeå-åkaren var tvåa på 10 kilometer skejt nära halvminuten bakom norskan Julie Myhre.
Hanna Öberg på pallen i Hochfilzen tillsammans med segraren Tiril Eckhoff och trean Ingrid Landmark Tandrevold. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Jasmin Walter.

Hanna Öberg tvåa i Hochfilzen

Från startposition fem klättrade Hanna Öberg till andra plats på jaktstarten i Hochfilzen, Österrike. Vann gjorde Norges Tiril Eckhoff. – Jag känner att den här veckan har varit ett steg i rätt riktn...