Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Rickardsson åker Engelbrektsrullen på söndag och har en tuff utmanare i Fredrik Byström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Daniel Rickardsson åker Engelbrektsrullen på söndag och har en tuff utmanare i Fredrik Byström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Rickardsson och Byström i Engelbrektsrullen

Daniel Rickardsson Hudiksvalls IF, och svenska landslaget samt Fredrik Byström, Orsa SK och Lager 157 Ski Team testar rullskidformen på Engelbrektsrullen på söndag.
– Det ska bli kul att få testa ett av de olika Engelbrektsloppen samt att få möta Fredrik Byström. Kul att han också kommer till start, säger Daniel.

Engelbrektsrullen är ju ett nytt evenemang inom Engelbrektsloppet och kördes för första gången förra året. I år kommer tävlingsbanan att ha i stort sett samma sträckning som i fjol men med tillägg av en trevlig sträckning genom Norberg och med varvning på Torget. Även start och mål sker på Torget. Det finns två klasser 44 respektive 22 kilometer. Loppet körd på standard gummihjul klass 2.

Som favoriter i herrklassen måste Daniel Rickardsson och Fredrik Byström räknas.

Daniel ligger just nu i hårdträning inför kommande vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea, som är säsongens stora mål.

Daniel som har två OS guld, båda för Sverige i stafetten vid OS i Vancouver 2010 samt vid OS i Sotji 2014. Daniel har ju flera fina meriter med bland annat seger i Holmenkollens femmil och ett individuellt OS brons i Sotji 2014 på 15 kilometer klassiskt. Ett lopp med bragdstämpel efter den svåra knäskadan som han råkade utför under sommaren inför OS i Sotji.

Fredrik gjorde en stark säsong i Ski Classics i vintras och tränar nu tufft inför ännu en säsong i proffslaget Lager 157 Ski team.

”Bysse” ser fram emot loppet på söndag och hoppas att även fler rullskidåkare kommer till tävlingen år.

– Det ska bli riktigt roligt att få åka ett nytt lopp! Jag hoppas på fint väder och mycket folk. Jag ska göra allt jag kan för att vinna, säger Fredrik.

Läs mer om Engelbrektsrullen här.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport. På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilome...
Det var full fart på rullskidorna när landslaget körde fartdagar i Östersund häromveckan. FOTO: Från Ski Team Sweden X-Country:s YouTube-kanal.

Video: Landslagsåkarna ökar farten

Häromveckan hade landslaget fartdager Östersund. Kolla in filmen från landslagets egen YouTube-kanal nedan och se när det går undan värre på rullskidor.
Therese Johaug vann idag norska mästerskapen i terränglöpning i överlägsen stil hemma i Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Imponerande löpning av Johaug och Tönseth

Att både Therese Johaug och Didrik Tönseth är starka löpare är välkänt. Idag befäste duon detta när Therese tog guld och Didrik tog silver på norska mästerskapen i terränglöpning. Tönseth som var i ry...