Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Redan 14 oktober öppnar Idre Fjäll för längdåkning. FOTO: Idre Fjäll.
Redan 14 oktober öppnar Idre Fjäll för längdåkning. FOTO: Idre Fjäll.

Snart är det vinter - på Idre Fjäll

Många går säkert fortfarande och väntar på att sommaren ska komma.
Men på Idre Fjäll bäddar man för vinter.
14 oktober öppnar man för längdåkning.
– Då ska åtminstone ett av längdspåren vara igång. Knappt en vecka senare, 20 oktober, öppnar vi för utförsåkning, säger Tomas Ringsby, VD på Idre Fjäll.

Det är tack vare sparad snö och snöproduktion under hösten som man kan öppna redan i mitten av oktober.

– Detta är en glad nyhet för alla skidälskare. Vårt geografiska läge med tydligt inlandsklimat gör att Idre brukar få snö tidigare än de flesta andra skidorter. Genom att vi på Idre Fjäll också har tekniken att spara snö från förra säsongen och producera snö när det är varmt klimat, kan vi själva kan bestämma exakt vilket datum vintern startar, säger Ringsby.

Idre Fjäll har märkt en ökad efterfrågan på tidig säsongsstart. Inte minst från engagerade skidåkare som bor i mindre snösäkra områden, men även från olika landslag och Vasaloppsåkare. Många har redan bokat in sig på anläggningen.

– Vi räknar med en kanonsäsong, säger Tomas Ringsby.

 

Siste nyheter

Ebba Andersson ser fram emot världscupsäsongen som drar igång i Ruka, Finland om drygt två veckor. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.

Ebba Andersson är redo för säsongsstarten

Ebba Anderssons chans till en individuell medalj på VM i vintras försvann med luftrörsproblem i inledningen av mästerskapet. Guldet på stafetten blev förstås ett fint plåster på såren. Inför kommande...
Tätklungan på långloppspremiären i Grönklitt i fjol med Jimmie Johnsson och Emil Persson i front. På lördag är det dags igen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sylvasst startfält på långloppspremiären i Grönklitt

Redan på lördags 16 november drabbas gräddan av den svenska långloppseliten (och några norrmän) samman på långloppspremiären i Grönklitt. – Banan ser fantastiskt fin ut just nu på konstsnöspåret och ...
Ludvig Sögnen Jensen vann Supersprinten i Östersund närmast före Marcus Grate, IFK Umeå. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Norsk dubbel på Supersprinten i Östersund

De norska favoriterna Ludvig Sögnen Jensen och Marte Nordlunde klarade favoritskapet och vann Supersprinten i Östersund. Flera svenska åkare visade dock fin form och IFK Umeå-duon Marcus Grate och Li...