Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Holmberg och Anders Höst från Team Serneke siktar mot pallen i Alliansloppet. FOTO: Team Serneke.
Anders Holmberg och Anders Höst från Team Serneke siktar mot pallen i Alliansloppet. FOTO: Team Serneke.

Team Serneke redo för Alliansloppet

Team Serneke levererade starka resultat under Blink Ski Festival och deras lopp som ingick i World Classic Tour.
Nu är teamet laddat för lördagens Allianslopp där man också för första gången kommer till start med en nationell grupp.

Falköpings Ludwig Tärning och SK Bores Rasmus Blom förstärker därmed teamet vid de nationella långloppen kommande vinter. Ambitionen är att prestera i toppen på Skistart SKI Challenge, Långloppscupen i Sverige, och även vid Vasaloppet. Rasmus är bekant sedan ifjol medan Ludwig bli ny in i teamet.

– Genom representation i de största nationella loppen får vi även en tydligare förankring på hemmaplan. Både Rasmus och Ludwig kommer också vara en stor tillgång på våra läger och i gruppen som helhet, säger Martin Holmstrand, teamchef.

Anders Höst och Andreas Holmberg som båda åkte mycket starkt senast siktar nu mot pallen denna helg. Båda är i bra slag och det kommer bli intressant vilka åkare i fältet som slutligen kommer stå överst. Tyvärr är både Sara Lindborg och Bob Impola sjuka och kommer inte till start.

Teamet fortsätter med eget läger efter Alliansloppet och åker inom kort till Livigno för uppladdning inför avslutningen i World Classic Tour.

 

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...