Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rullskidbanan kommer förstås att vara en av träningsplatserna på Svenska Skidförbundets öppna elitläger på Idre Fjäll i slutet på september. FOTO: Linus Trygg.
Rullskidbanan kommer förstås att vara en av träningsplatserna på Svenska Skidförbundets öppna elitläger på Idre Fjäll i slutet på september. FOTO: Linus Trygg.

Öppet elitläger på Idre fjäll 25-29 september

I somras fortsatte Svenska Skidförbundet med de mycket populära öppna elitlägren för juniorer. Men i år togs dessutom nya tag genom satsningen på samma koncept för seniorer.
Den 25–29 september är det dags för seniorernas elitläger och det kommer att hållas på Idre Fjäll.

Lägret kommer att fokusera på fart och högintensiva pass, främst i form av träningsrace. Träningen kommer att bedrivas i terrängen runt Idre fjäll, där löpning i fjällterräng blandas med rullskidåkning, dels på rullskidbanan men även uppför backen mot Nipfjället.

Till lägret kommer tränare från träningsgrupp 2 och 3, samt från skiduniversiteten. I tillägg kommer vallachefen Urban Nilsson för att berätta om det senaste på materialsidan.  

De två juniorlägren genomfördes i Östersund och Boden och lockade cirka 160 deltagare från hela Sverige. I Boden deltog även Paralympicsåkare, samt längdåkare från Kanada.

Anmälan till lägret i Idre senast 10 september.

Länk till mer information och anmälan

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...