www.langd.se

2,6 sekunder är Charlotte Kallas ledning före Marit Björgen inför söndagens jaktstart i Ruka. Idag vann Björgen med 17 sekunders marginal till Kalla. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
2,6 sekunder är Charlotte Kallas ledning före Marit Björgen inför söndagens jaktstart i Ruka. Idag vann Björgen med 17 sekunders marginal till Kalla. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Kalla i ledning inför jaktstarten

Charlotte Kalla blev tvåa 17 sekunder bakom Marit Björgen på dagens 10 kilometer klassiskt i finska Ruka.
Kalla leder nu minitouren med 2,6 sekunder före Björgen inför söndagens jaktstart. Stina Nilsson, åtta idag, är trea i totalen 12,4 sekunder bakom Charlotte.

– Det är jättehärligt att tävla när man känner sig pigg och kan hålla i trycket i åkningen. Nu ska jag ska jobba på att hålla farten hela vägen, då kan det blir riktigt bra, sa Kalla till SVT efter dagens lopp

Charlotte startade offensivt idag och hade ledningen med elva sekunder efter 3,1 kilometer.

Men Björgen åkte sen klart snabbare än Kalla och vann till slut med 17 sekunders marginal. Tredjeplatsen tog Ingvild Flugstad Östberg åtta tiondelar efter Charlotte.

För Björgen var det förstås skönt att få ett fint besked efter fredagens sprint där hon missade i  prologen efter stora problem efter en mindre lyckad vallning.

– Jag var besviken igår och ville verkligen göra ett bra lopp idag. Det var svåra förutsättningar och min hastighet var väldigt hög i slutet av loppet så jag är glad över det, sa Marit till SVT.

Stina Nilsson följde upp gårdagens seger med körde åttondeplats idag. Nilsson har nu ett spännande jaktläge med tio sekunder upp till Björgen och tolv till Kalla.

Ett läge som passar Stina fint. Det är bäddad för en riktigt intressant jaktstart.

Läget inför jaktstarten:
1. Charlotte Kalla, Sverige 28.31,1
2. Marit Björgen, Norgen +2,6
3. Stina Nilsson, Sverige +12,4
4. Ingvild F Östberg, Norge +20,0
5. Natalia Nepryaeva, Ryssland +23,8

7. Ida Ingemarsdotter, Sverige +40,2
12. Anna Haag, Sverige + 48,8
18. Linn Sömskar, Sverige +1.05,8
21. Evelina Settlin, Sverige +1.11,2
25. Hanna Falk, Sverige +1.21,7
36. Jonna Sundling, Sverige +1.50,2
42. Anna Dyvik, Sverige +2.00,8
46. Maria Nordström, Sverige +2.10,3

Komplett resultat 10 km klassisk stil

Komplett totalställning inför jaktstarten

 

Siste nyheter

Anton Karlsson jobbar hårt i gymmet för att komma tillbaka till tävlingsspåret efter att ha drabbats av diskbråck. FOTO: Visma Ski Classics.

Anton Karlsson tränar på gymmet - när lagkompisarna tränar i Skåne

För förra vinterns vinnare av sprintvästen i Visma Ski Classics, Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, är det tuffa tider nu. För några veckor sedan konstaterades att han drabbats av diskbråck. När tea...
Ulricehamn och Falun (bilden) blir världscuporter i Sverige 2021. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscuptävlingar i Ulricehamn och Falun 2021

På Internationella skidförbundets höstmöte i Zürich den 1–5 oktober tilldelades Svenska skidförbundet två världscuphelger under säsongen 2020/2021. Svenska skidförbundets styrelse har på dagens styrel...
Anders Södergren och Marit Björgen är ambassadörer för Ski Tour 2020. Här med representanter för tåg- och bussbolaget Vy som är tourens huvudsamarbetspartner. FOTO: Mads Kristiansen, Vy.

Vy bidrar till minskat miljöavtryck från världseliten under Ski Tour 2020 

Hållbarhet i alla led är ambitionen för Ski Tour 2020. Under torsdagen presenterades tåg- och bussbolaget Vy som tourens huvudsamarbetspartner i samband med en medieträff i Oslo där även tourambassadö...