Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Redan nu har AXA Ski Marathon 300 anmälda till loppet som avgörs i Grönklitt 7 januari. FOTO: Tom Lindström.
Redan nu har AXA Ski Marathon 300 anmälda till loppet som avgörs i Grönklitt 7 januari. FOTO: Tom Lindström.

Rekordintresse för AXA Ski Marathon

Med knappt en månad kvar till vinterns upplaga av AXA Ski Marathon bekräftar arrangören ett rekordintresse och dessutom mycket fina förhållanden i Grönklitt där loppet kommer att genomföras på en ny bansträckning.

Vintern har verkligen kommit med besked till Grönklitt och flera platser runt om i landet och många anläggningar har dessutom lagt ut sparad snö under hösten.

– Det märks att intresset för vårt lopp och viljan att tävla tidigt på säsongen har ökat i och med detta, säger Martin Holmstrand från arrangörssidan.

Det är just nu cirka 300 anmälda varav knappt 250 online och ett 50-tal bokningar av startplatser från företag som planerar skidresa till Grönklitt i samband med loppet.

– Loppet blev fulltecknat förra året och vi har 700 platser denna vinter. Samarbetet med anläggningen i Grönklitt har även gett positivt utslag och det stärker oss inför framtiden, säger Holmstrand och fortsätter;

– Extra roligt är det att vi nu äntligen i god tid kan planera och genomföra loppet på en permanent bansträckning som dessutom bjuder på riktigt fin skidåkning. 

Andra nyheter är bland annat att antalet startled har utökats till fem där man själv anger sitt val i anmälan enligt de seedningskriterier som finns.

Traditionsenligt så kan AXA Ski Marathon stoltsera med ett av de bästa startfälten bland alla nationella långlopp och denna vinter blir inget undantag.

De svenska långloppsteamen kommer åka AXA Ski Marathon inför fortsättningen av Visma Ski Classics. Team Serneke, Lager 157 Ski Team och Team Tynell utmanas av flera vassa traditionella åkare på både dam och herrsidan. 

AXA Ski Marathon är första deltävling i Skistart SKI Challenge, Långloppscupen i Sverige.

För mer info om:

AXA Ski Marathon, www.skimarathon.se

Skistart.com SKI Challenge, www.langloppscupen.se

 

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...