Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Toppförhållanden väntar för åkarna som ska åka ICA-loppet i Matfors på söndag. FOTO: ICA-loppet i Matfors.
Toppförhållanden väntar för åkarna som ska åka ICA-loppet i Matfors på söndag. FOTO: ICA-loppet i Matfors.

Klart för ICA-loppet i Matfors

ICA-loppet som tidigare år haft så namnkunniga segrare som Charlotte Kalla och Markus Ottosson körs i år för fjärde gången och det är ett riktigt vinterlandskap som väntar åkarna i Matfors utanför Sundsvall nu på söndag.
– I år har vi fått rejält med snö så det är fina förhållanden utefter det drygt 10 kilometer långa ICA-loppsvarvet, berättar banchefen Henrik Hjeltström.

– Vi har dock fått jobba rejält med spåret på de bitar som går på Rännösjöns is då de stora snömängderna som kom innan  kylan har gjort att det bitvis varit väldigt blött, fortsätter Hjeltström men tillägger;

– Just nu ser det dock riktigt bra ut!

Åkarna har möjlighet att välja mellan distanserna 42, 21, 10 och 5 kilometer där 42- kilometers-klassen är seedningsgrundande till Vasaloppet. För de kvinnliga åkare som satsar på Tjejvasan fungerar även 21-kilometers-klassen som seedningsgrundande.

På söndag klockan 11.00 går startskottet på SCA-stadion i Matfors och anmälningsläget ser bra ut.

– Vi har en stabil mängd åkare anmälda men vet också av erfarenhet att den stora massan anmäler sig på plats på tävlingsmorgonen, säger tävlingsledaren Peter Blomqvist.

– Vi hoppas att komma upp i minst samma antal som under fjolårsloppet då totalt cirka 300 åkare kom till start, fortsätter Blomqvist.

Blomqvist hoppas att förstapriset på 3000 kronor i klasserna H/D 42 kilometer skall locka några riktigt namnkunniga åkare. Redan anmäld är det forna skidesset Vladimir Smirnov och det blir spännande att se vilken klass han håller idag.

Nytt för i år är att de tävlande erbjuds vallaservice mot en mindre kostnad.

För de allra yngsta åkarna arrangeras precis som förra året ett Barnens Vasalopp med start klockan 10.30.

Mer info finns på: ica.matforsskidklubb.se

 

Siste nyheter

Anders Edvinsson valdes till ny ordförande Östersunds SK på tisdagskvällen.

Hemvändare tar över klubban i Östersunds SK

Under tisdagskvällen hade Östersunds SK årsmöte på Östersunds skidstadion. Vid årsmötet valdes Anders Edvinsson till ordförande som därmed återvänder till sin moderklubb. Under kvällen hyllades även ...
Fredrik Erixon startade dagen med ett frukostsnack med Thomas Wassberg innan han gav sig iväg mot Sveg i regn och rusk.

Möte med Wassberg och regn och rusk för Erixon

Fredrik Erixon fortsätter sin väg genom Sverige på rullskidor. De senaste dagarna har det dock varit tungt med mycket regn och rusk. I morse träffade han Thomas Wassberg i Åsarna innan färden bar vid...