Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Herrpallen på för-VM:s sprint, Lucas Chavanat Johannes Hösflot Kläbo och Calle Halfvarsson. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.
Herrpallen på för-VM:s sprint, Lucas Chavanat Johannes Hösflot Kläbo och Calle Halfvarsson. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.

Kläbo snabbast igen - Halfvarsson trea

Herrarnas sprintfinal vid för-VM i Seefeld blev ett taktiklopp. När det small till på slutet var dock Johannes Hösflot Kläbo som väntat snabbast och vann före Lucas Chavanat och Calle Halfvarsson.

Finalfältet åkte lugnt uppför hela den långa tuffa backen på herrbanan. Väl på toppen ville ingen gå först innan Halfvarsson tog kommandot utför.

Calle blev sen passerad av Kläbo och Chanavat men kunde hålla världsmästaren Pellegrino bakom sig med ett bra upplopp.

Ytterligare ett bra kvitto för Calle i uppladdningen in mot OS. Calle var sjua i prologen, var sedan tvåa bakom Kläbo i kvarten och gick vidare på tid från semin där samma herrar som i finalen var före honom.

För Karl-Johan Westberg, Karl-Johan Dyvik och Oskar Svensson tog det stopp i kvartsfinalen. Där var Dyvik en frisk fläkt i ledning halvvägs även om hans fart och krafter inte sen räckte till.

För Teodor Peterson tog det stopp i prologen med 31:a plats. Inte det OS-genrep han hade hoppats på. Emil Johansson var 47:a i prologen.

Komplett resultat finns här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...