Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dario Cologna visade OS-form när han vann masstarten på för-VM i Seefeld. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.
Dario Cologna visade OS-form när han vann masstarten på för-VM i Seefeld. FOTO: Mathias Mandl/Gepa Pictures.

Cologna visade OS-form - Westberg 36:a som bäste svensk

Dario Cologna visade OS-form när han åkte ifrån övriga fältet under masstarten på för-VM i Seefeld. Cologna vann före Alex Harvey och Martin Johnsrud Sundby.
Ingen av de svenska herrarna tog världscuppoäng. Karl-Johan Westberg blev bästa svensk på 36:e plats.

Det var som väntat en stor klunga som hängde ihop på det 15 kilometer långa masstartsloppet i fri stil. När det var dags för avgörande så var Dario Cologna klart starkast när han gick ifrån övriga i det sista tuffa motlutet innan upploppet. Ett rejält styrkebesked inför OS av schweizaren.

Styrkebesked var inget de svenska herrarna bjöd på. Bäste svensk blev Karl-Johan Westberg på 36:e plats. Anton Lindblad slutade 38:a plats, Viktor Thorn, 43:a, Axel Ekström 60:e och Jonas Eriksson 74:a.

Av dessa är det Thorn som är OS-åkare. Inget toppenbesked av Ulricehamns IF-åkaren idag. Förhoppningvis finns det form att slipa på under kommande uppladdning i Japan.

Komplett resultat finns här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...