www.langd.se

Moa Olsson slutade på elfte plats vid U23-VM-sprinten på måndagen. Här är Moa i prologen där hon hade nionde tid. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.
Moa Olsson slutade på elfte plats vid U23-VM-sprinten på måndagen. Här är Moa i prologen där hon hade nionde tid. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Moa Olsson bäst av de svenska åkarna på U23-VM

Sverige var långt ifrån medaljerna på dagens sprint vid U23-VM i Schweiz.
Falun Borlänges Moa Olsson placerade sig bäst. Moa tog sig till semifinal slutade elva.

Det var en del motgångar för svenskarna under dagens sprint. SK Bores Anton Persson imponerade med andra tid i prologen men försvann när han var ledningen i kvarten efter ett fall.

Bäst av de svenska killarna blev nu Antons klubbkompis Filip Danielsson som 18:e man. Eddie Edström blev 21:a, Anton Persson 26:a och Björn Sandström 28:a.

Moa Olsson var nia i prologen och tog sig vidare på tid till semifinalen men där tog det stopp och hon slutade elva. Moa Molander Kristiansen var 13 i kvalet men åkte ut i kvarten efter ett stavbrott och blev 16:e. Lisa Vinsa slutade som 20:e.

I herrklassen blev det trippel Norge på pallen med Erik Valnes som segrare. I damklassen blev det också norsk seger där Tiril Udnes Weng vann tätt före schweiziskan Nandine Fähndrich.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Siste nyheter

Från och med i vinter kommer Nattvasan ingå i Vasaloppstrippeln samt också ingå som medaljår precis som Vasaloppet och Öppet spår. FOTO: Vasaloppet.

Regeländring i Nattvasan – som nu ingår i Vasaloppstrippeln

Nu är det klart att både Nattvasan 90 och Nattvasan 45 från och med Vasaloppets vintervecka 2020 får räknas in som ett av delmomenten i Vasaloppstrippeln 90 och Vasaloppstrippeln 45. Med anledning av ...
Fredag 25 oktober öppnar Orsa Grönklitt för minst 1,5 kilometer längdåkning. Hela helgen 25-27 oktober är det tema längdåkning i Grönklitt. FOTO: Orsa Grönklitt.

Redan 25 oktober är det längdpremiär i Orsa Grönklitt

Redan den 25 oktober öppnar Orsa Grönklitt för den efterlängtade längdpremiären. Allt fler efterlyser en tidig premiär på längdskidor och tack vare sparad snö kan Grönklitt öppna spåren redan i slutet...
Herrarna i A-landslaget och Team Bauhaus tränar på snö i Idre kommande vecka och de får också sällskap av Stina Nilsson och Anna Dyvik. FOTO: Idre Fjäll.

Stina Nilsson och Anna Dyvik tränar med herrlandslaget i Idre

Idag, tisdag, samlas längdlandslagets herrar i Idre för en veckas läger. Med på lägret finns även Stina Nilsson och Anna Dyvik som skippar damlandslagets läger på hög höjd i Val Senales och väljer Idr...