www.langd.se

Moa Olsson slutade på elfte plats vid U23-VM-sprinten på måndagen. Här är Moa i prologen där hon hade nionde tid. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.
Moa Olsson slutade på elfte plats vid U23-VM-sprinten på måndagen. Här är Moa i prologen där hon hade nionde tid. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Moa Olsson bäst av de svenska åkarna på U23-VM

Sverige var långt ifrån medaljerna på dagens sprint vid U23-VM i Schweiz.
Falun Borlänges Moa Olsson placerade sig bäst. Moa tog sig till semifinal slutade elva.

Det var en del motgångar för svenskarna under dagens sprint. SK Bores Anton Persson imponerade med andra tid i prologen men försvann när han var ledningen i kvarten efter ett fall.

Bäst av de svenska killarna blev nu Antons klubbkompis Filip Danielsson som 18:e man. Eddie Edström blev 21:a, Anton Persson 26:a och Björn Sandström 28:a.

Moa Olsson var nia i prologen och tog sig vidare på tid till semifinalen men där tog det stopp och hon slutade elva. Moa Molander Kristiansen var 13 i kvalet men åkte ut i kvarten efter ett stavbrott och blev 16:e. Lisa Vinsa slutade som 20:e.

I herrklassen blev det trippel Norge på pallen med Erik Valnes som segrare. I damklassen blev det också norsk seger där Tiril Udnes Weng vann tätt före schweiziskan Nandine Fähndrich.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Siste nyheter

Anton Karlsson korsade mållinjen först på Alliansloppet men diskades precis som Emil Persson, trea i mål med den gröna västen. Båda åkte i varvningsfilen på upploppet. FOTO: Alliansloppet.

Anton Karlsson diskades - Kasper Stadaas vinnare av Alliansloppet

Vi skrev i går att Anton Karlsson spurtade hem seger i Alliansloppet. På lördagskvällen visade det sig att Anton diskades för att ha åkt i varvningsspåret på upploppet.
Anton Karlsson höjer näven i segergest efter att ha avgjort Alliansloppet i spurten. FOTO: Alliansloppet.

Kasper Stadaas och Linn Sömskar vann Alliansloppet

Som vanligt avgjordes Alliansloppet med spurtstrider på upploppet. I herrklassen spurtade Anton Karlsson först över mållinjen före en jätteklunga. Efter jurybeslut diskades dock Anton samt trean över ...
Jim Walmsley öppnade hårt men klarade inte Jonas Buuds banrekord på Ultravasan. FOTO: Vasaloppet.

Jim Walmsley och Alexandra Morozova vann Ultravasan

Två världsstjärnor hade solouppvisning i Vasaloppsarenan under lördagsförmiddagen. Jim Walmsley, USA, vann Ultravasan 90 överlägset på tiden 5.47.28. Ännu mer överlägsen var Alexandra Morozova, Ryssla...