Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg på väg mot en sjundeplats i OS-debuten. Hanna var bara millimeter från en OS-medalj när hon bommade ett skott på sista skjutningen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Hanna Öberg på väg mot en sjundeplats i OS-debuten. Hanna var bara millimeter från en OS-medalj när hon bommade ett skott på sista skjutningen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Hanna Öberg imponerade med sjundeplats i OS-debuten

Hanna Öberg var nära en medalj men efter en bom i sista skyttet slutade hon sjua på skidskyttarnas inledande OS-lopp i sprint.
– Jag är så himla glad och det var kul att få gå ut tidigt och göra ett så bra lopp, sa Hanna till Kanal 5 efter sin OS-debut.

Det var luriga förhållanden under tävlingen med byiga vindar som gjorde skyttet svårt. Endast tre åkare sköt fullt. Däribland tyskan Laura Dahlmeier som vann 24,2 sekunder före norskan Olsbu.

Hanna Öberg gick just tidigt i fällt med startnummer 2. Öberg åkte snabbt och sköt bra. I sista skyttet blev det dock en bom. Där försvann också en medalj. Innan sista skyttet var hon 16 sekunder snabbare än Olsbu som blev tvåa. Innan det skyttet var Hanna också bra 14 sekunder efter vinnaren Dahlmeier.

Hanna har nu ett fint utgångsläge inför måndagens jaktstart över 10 kilometer.

Mona Brorsson blev 27:a, Elisabeth Högberg 35:a och Linn Persson 37:a.

Komplett resultat finns här.

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...