www.langd.se

Sprintkungen Johannes Hösflot Kläbo gjorde ingen besviken i OS-sprinten. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Sprintkungen Johannes Hösflot Kläbo gjorde ingen besviken i OS-sprinten. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Kläbo överlägsen - Oskar Svensson femma

Johannes Hösflot Kläbo gjorde som Stina Nilsson, stod pall för favorittrycket och vann OS-guld i sprint.
I finalen var den unge norrmannen överlägsen och vann klart före italienaren Pellegrino på silverplats och ryssen Boltjunov som tog brons.
Oskar Svensson tog sig till final och slutade femma i sin OS-debut.

Kläbo ryckte ifrån övriga fältet i sista motbacken och in på upploppet var saken helt klar och han kunde åka avstannande över mållinjen.

Där bakom fick målfoto skilja Pellegrino från Boltjunov till silverplatsen.

Oskar Svensson gjorde en stark OS-sprint där han var sjua i prologen och sedan snyggt vann kvarten klart före Emil Iversen. Han grejade sen finalplatsen med att bli tvåa i andra semifinalen bakom Ristomatti Hakola. Finländaren hade sedan Oskar bakom sig i finalen.

– Känslan har varit grym hela dagen. Tyvärr räckte det inte hela vägen men jag är ändå nöjd, sa Oskar till Kanal 5 efter finalloppet.

Oskar Svensson pustar ut efter en stark OS-debut där han blev femma i sprintfinalen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Oskar Svensson pustar ut efter en stark OS-debut där han blev femma i sprintfinalen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Teodor Peterson blev femma i den första semifinalen där de fyra före honom gick till final och där slutade på de fyra första platserna. I kvarten var Teodor tvåa bakom Kläbo och så långt såg det riktigt bra ut. Men i semin fanns inte riktigt krafterna för att klara final.

Calle Halfvarsson och Viktor Thorn åkte ut i kvarten. Calle var trea i sin kvart bakom Pellegrino och slutlige fyran Pål Golberg. Calle hamnade i dålig position innan upploppet men såg inte heller ut att ha krafterna som behövdes för avancemang. Viktor hade oturen att ramla direkt i starten och hade sedan ingen chans att reparera för det fallet. Hans åttonde tid i prologen lovade annars gott.

– Jag hade nog kunnat klara en semifinal. Skönt ändå att veta att jag prickat vinterns bästa form till idag, sa dalslänningen.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...
Alfred Buskqvist och Marcus Johansson gjorde upp om segern på rullskid-SM:s masstart och Marcus tog hem spurten. FOTO: Svenska skidförbundet.

Guld till Marcus Johansson och Olivia Hansson på SM i masstart

Årets huvudsäsong för rullskidor avslutades under söndagen i Skövde med SM i masstart långdistans. Tävlingarna var även finalen för årets STS Roll Cup. Marcus Johansson, Ulricehamns IF och Olivia Han...
Johan Ekberg och Truls Gisselman vann dubbelt i juniorklassen på rullskidvärldscupens final. Ekberg blev också totalvinnare. FOTO: Svenska skidförbundet.

Svensk dubbel för både damseniorerna och herrjuniorerna

Det blev en fantastisk avslutning för svensk del på rullskidvärldscupens minitour i Italien. Linn Sömskar och Moa Olsson tar en dubbel likaså Johan Ekberg och Truls Gisselman. Johan vann också totala ...