Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg tog en fin femteplats på OS-skidskyttets masstart. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Hanna Öberg tog en fin femteplats på OS-skidskyttets masstart. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Nytt topplopp av Öberg - femma i masstarten

Hanna Öberg fortsätter att göra toppinsatser under skidskyttetävlingarna vid OS i Sydkorea.
Idag blev det en fin femteplats i masstarten.
– Det var ett jättebra lopp, sa Öberg till Kanal 5.
Ett ny bra lopp gjorde också Mona Brorsson som åkte in på 13:e plats.

Öberg började fint och sköt fullt i de två första liggande skjutningarna skyttena. Sen blev det en bom i första stående.

– Jag grämer mig lite grand över den där bommen, men jag kan inte klaga för mycket, kommenterande Hanna för Kanal 5.

Vid fjärde skyttet fick hon snyggt ner alla prickar och gick ut som fyra. Då mer fyra sekunder upp till bronsposition. En läge som Hanna hade en stund på slutvarvet. Till slut blev det så att norskan Tiril Eckoff och Lisa Vittozzi, Italien tog sig förbi Hanna.

Guldet tog slovakiskan Anastasia Kuzmina i stor stil. Hon missade bara allra sista skottet men kunde ta guldet med klar marginal till Darya Domracheva, Belarus.

Mona Brorsson åkte in som 13:e efter en bra tävling där slutade på 13:e plats. Det blev bara en bom för Mona i första stående skyttet. Linn Persson slutade som 22:a med två bom. Hon missade ett skott i första skyttet och kom på efterkälken men fullföljde loppet på ett bra sätt

På tisdag väntar mixedstafett och på torsdag blir det en spännande stafett för Sveriges duktiga skidskyttedamer.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Vinnarna från SM-sprintstafetten i våras, Hugo Jacobsson och Oskar Svensson, är två av många från landslagsgrupperna som åker SM på rullskidor i Malmö. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stjärntätt startfält på SM i Malmö

Det blir stjärntätt på citybanan vid Posthusplatsen i Malmö då SM på rullskidor avgörs 1–2 juli. Ett stort antal åkare från längdlandslagen tar chansen att tävla på årets SM, däribland Oskar Svensson...
Lager 157 Ski Team:s lag inför säsongen 2019-2020. Fr.v: Öyvind Moen Fjeld, Anton Karlsson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson och Emil Persson. Framför ser vi Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team har startat upp sjätte säsongen

Lager 157 Ski Teams går in i sin sjätte säsong i Visma Ski Classics med Lager 157 som huvudsponsor – Vi är igång och har precis avslutat säsongens första läger i Ulricehamn, vi är laddade och känner ...