Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blev en tung dag för Mora Brorsson efter två straffrundor på mixedstafettens första sträcka. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Det blev en tung dag för Mora Brorsson efter två straffrundor på mixedstafettens första sträcka. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Mixedstafetten gick inte Sveriges väg

Det fanns förhoppningar på det svenska laget i OS-skidskyttets mixedstafett. Men möjligheten till en topplacering försvann direkt på första sträckan.
Mona Brorsson bommade bort Sverige på första sträckans stående skytte. Efter tre reservskott så blev det ändå två straffrundor. Sverige blev till slut elfte lag.

– Jag kan verkligen inte förstå. Jag förstod inte ens hur jag kunde hamna i den situationen att jag hade tre reservskott kvar och tre tavlor att få ner. Att få straffrundor finns ju bara inte. Allt bara faller ihop. Det kändes som om jag träffade, jag är besviken, berättade en ledsen Brorsson för Kanal 5.

Det var vid andra stående skyttet som Mona fick åka två straffrundor. Efter åtta skott var ändå tvåa tavlor kvar.

Vid växlingen när Mona växlade över till Hanna Öberg så låg Sverige på 18:e plats och var 1.53 efter tägen. Hanna förde upp Sverige till 13:e  och då låg man 2.12 efter då ledande Tyskland.

– Jag fick satsa från start och göra det jag kunde. Vi vet att hon kan och det här är sådant som händer, kommenterade Öberg om Brorssons missar på förstasträckan.

Jesper Nelin höll sedan 13:e plats. Nelin behövde tre extraskott. Sverige låg då 2.27 efter ledande Tyskland. Fredrik Lindström tog Sverige i mål som elfte lag två minuter och 33 sekunder efter Frankrike som vann guldet. Norge tog silver och Italien brons.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...