Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
DM i Stockholm genomfördes i fina förhållanden på Täby Konstsnöspår i helgen. FOTO: Bengt Lord.
DM i Stockholm genomfördes i fina förhållanden på Täby Konstsnöspår i helgen. FOTO: Bengt Lord.

Konstsnöspår och bredd bakom skidframgångar i Stockholm.

I helgen arrangerades DM Stockholm på Täby Konstsnöspår.
Täby IS stod värd för arrangemanget och klubbens bredd och tillgång till konstsnöspåret ger resultat i antal deltagare och Stockholms DM är ett av de största av sitt slag i Sverige.
– Ett fantastiskt arrangemang och så härligt att se så många unga skidåkare, säger Kristina Strandberg, tränare för Täby IS damgrupp och nybliven guldmedaljör i klassen D40+.

– Det krävdes flytt till Stockholm för att få till ett DM-guld, skrattar Kristina.

D 40-pallen: Jessica Moverare, Kristina Strandberg och Jenny Josefsson. FOTO: Ulrika Sterner.
D 40-pallen: Jessica Moverare, Kristina Strandberg och Jenny Josefsson. FOTO: Ulrika Sterner.
 
Stockholm har många unga lovande skidåkare. I klassen H13-14 kom tre klubbar på pallen.

Guld till Wilhelm Sterner, Täby IS Skidor, silver till Arvid Ekberg från Nacka Värmdö och brons till Ruben Tholander, Sundbybergs IK.

– Man sporrar varandra även om vi åker i olika klubbar. Ibland vinner Arvid, eller Ruben. Idag vann jag, säger Wilhelm Sterner.

– Vi åker alla till ICA i mars och tävlar tillsammans för Stockholmslaget det ska bli superkul, avslutar en glad Wilhelm.

H 13-14-pallen: Arvid Ekberg, Wilhelm Sterner och Ruben Tholander. FOTO: Ulrika Sterner.
H 13-14-pallen: Arvid Ekberg, Wilhelm Sterner och Ruben Tholander. FOTO: Ulrika Sterner.

220 individuella starter och 83 stafettlag gjorde upp om DM-medaljerna på Täby Konssnöspår

Sundbybergs IK tog guld i båda damklasserna genom Daniela Profir och Elenora Olsmats (D17-39) samt Annakarin Söderström och Karin Marell (D40+). Täby IS Skidors lovande junior Olivia Lavén (17 år) krigade till sig en bronsmedalj tillsammans med Malin Bjurhager, silvret gick till IKJ Haninge, Anna Lindmark och Anna Åberg klassen D17-39. I klassen D40+ gick silvermedaljen till Täby IS Skidor, Jenny Josefsson och Eva Börjebo Ahlvarsson, och gick till Stockholms RKs Anna Jorgenius och Sanna Andersson.

På herrsidan var Nacka Värmdös lag i H17-39 överlägsna med junioren Johan Ekberg i spetsen, Björn Lystedt och Magnus Karlsson. Silver till IKJ Haninge och brons till Sundbyberg .

I H50 skidade Täby IS Skidor hem guldet med ordförande Peter Rune på sista sträckan. Silver till Stockholms RK och Brons till IKJ Haninge.

Kompletta resultat finns här:
http://tabyisskidor.se/arrangemang/13-januari-2018-dm-individuellt/
http://tabyisskidor.se/arrangemang/14-januari-2018-dm-stafett/

Många fina bilder från arrangemanget finns här.

Kuriosa
Täby IS Skidor har under året som gått satsat på motionsträning för damer och för första gången (någonsin) på många år var damklasserna 17-39 och D40+ större, sett till antal lag, än i  motsvarande klasser för herrar när klubbarna gjorde upp om stafettmedaljerna. Kristina Strandberg, tillsammans med Mia Alm och Ulrika Sterner, driver motionsgruppen som har 45 aktiva damer som tränar tillsammans på spåret två gånger i veckan.

Täby IS Skidor på JSM
Tidigare i veckan skickade Täby IS Skidor sina två första juniorer, Olivia Lavén och Johannes Josefsson, till JSM i Hallby. Båda kämpade väl och Olivia stod för bästa resultat med en 12e plats i lördagens 5 km fristil. Men många ungdomar som kommer underifrån hoppas klubbens representanter att vi nästa år kan vara med i JSM-stafetterna.

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...