Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jämtland-Härjedalen vann tjejernas distriktsstafett i Örnsköldsvik. Här flankerade av Dalarna till vänster och Västerbotten till höger. FOTO: Arrangören.
Jämtland-Härjedalen vann tjejernas distriktsstafett i Örnsköldsvik. Här flankerade av Dalarna till vänster och Västerbotten till höger. FOTO: Arrangören.

Jämtland-Härjedalen och Dalarna stafettvinnare i Ö-vik

För juniorerna avslutades helgens tävlingar i Örnsköldsvik med distriktsstafetter. På tjejsidan vann Jämtland-Härjedalen lag 1 och bland killarna Dalarna lag 1.

Bland tjejerna så krävdes det målfotot för att skilja Jämtland-Härjedalens och Dalarnas förstalag åt. I spurten om segern så var det Tua Dahlgren som med minsta möjliga marginal grejade segern till Jämtland-Härjedalen före Tilda Östberg för Dalarna. Trea blev Västerbotten lag 1.

Bland killarna gick Småland ut i ledning på slutsträckan där Adam Persson åkte slutsträckan. Dalarnas Gustaf Berglund var dock ganska snabbt ikapp och förbi och kunde föra Dalarna med tre IFK Mora-åkare i laget till seger före Småland lag 1 och Västerbotten lag 1.

Dalarna vann på herrsidan med tvåan Småland till vänster och trean Västerbotten till höger. FOTO: Arrangören.
Dalarna vann på herrsidan med tvåan Småland till vänster och trean Västerbotten till höger. FOTO: Arrangören.

Resultat
Distriktsstafett

Damer 3x3 km fri stil
1. Jämtland-Härjedalen 1 (Tilde Bångman, Stine-Lise Truu, Tua Dahlgren)
2. Dalarna 1 (Emma Larsson, Sofie Oskarsson, Tilda Östberg)
3. Västerbotten 1 (Maja Årebäck, Ida Gustafsson, Linn Svahn)

Herrar 3x5 km fri stil
1. Dalarna 1 (Axel Jutterström, Alexander Karlsson, Gustaf Berglund)
2. Småland 1 (Jonathan Norder, Leo Johansson, Adam Persson)
3. Västerbotten 1 (Simon Karlsson, Simon Åstot, Oscar Årebäck)

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...