Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Hösflot Kläbo defilerade till seger i världscupsprinten i Falun. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.
Johannes Hösflot Kläbo defilerade till seger i världscupsprinten i Falun. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ingen hänger med i Kläbos tempo

Johannes Hösflot Kläbo var helt överlägsen i sprintfinalen i Falun. När den unge norrmannen gasade på spräckte han hela finalfältet.
Teodor Peterson var den som hängde på längst. Men med mjölksyran sprutande blev han sen sexa i finalen. Hemmaåkaren Oskar Svensson blev femma.

Kläbo har en fart som ingen annan klarar. I prologen var han tvåa bakom ryssen Bolshunov men sen vann norrmannen både kvart och semi på väg mot finaltriumfen. I finalen gjorde Kläbo en rejäl fartökning och drog ut hela finalfältet.

In mot stadion och över upploppet var det inget snack om saken. Kläbo kunde defilera till seger. Det blev också en överlägsen seger i den totala sprintcupen.

Federico Pellegrino avlutade starkt och tog sig förbi en tröttnande Lucas Chavanat.

Teodor Peterson försökte hänga på Kläbo i finalen med fick betala dyrt.

– Jag bestämde mig för att vara offensiv i finalen och kände att jag var tvungen att försöka hänga på när han stack. Jag jobbade så länge jag orkade men det blev bara mer och mer syra i benen och jag hade inget mycket kraft kvar på upploppet, berättade Teodor för SVT Sport.

– Jag hade en bra känsla i dag. Men det tog tid att få återhämtning mellan loppen, sa Peterson.

Nu blev Teodor sist i finalen och blev passerad av Oskar Svensson som slutade femma.

Många svenska herrar gjorde starka insatser. Här Viktor Thorn och Oskar Svensson tillsammans med Sindre Björnestad Skar i semifinalen. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.
Många svenska herrar gjorde starka insatser. Här Viktor Thorn och Oskar Svensson tillsammans med Sindre Björnestad Skar i semifinalen. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Totalt sett var det en stark laginsats av de svenska herrarna. Åtta åkare klarade prologen och fem tog sig till semifinal. Viktor Thorn slutade åtta, Karl-Johan Westberg tionde och Calle Halfvarsson elva.

Halfvarsson hade förstås hoppats på mer.

– Det var ingen höjdare. Det var väl ungefär som det varit för mig hela säsongen, det kan hålla i en kvart men sedan finns inte krafterna riktigt där när det ska gå riktigt fort, berättade Calle.

Komplett resultat finns här.

Slutställning sprintcupen.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...