Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årefjällsloppet tuffa målgång i Edsåsdalen. FOTO: Årefjällsloppet.
Årefjällsloppet tuffa målgång i Edsåsdalen. FOTO: Årefjällsloppet.

Lina Korsgren åker Årefjällsloppet på hemmaplan

På lördag går Årefjällsloppet av stapeln för sjätte gången.
Loppet är ett utmanande och upplevelsespäckat lopp i Årefjällen med start i Vålådalen och mål i Edsåsdalen.
Till start kommer bland andra Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren, Åre längdskidklubb.

I år får loppet äran att hylla sin hemmaåkare Lina Korsgren som tog hem Vasaloppet och som på lördag står på startlinjen på Årefjällsloppets långa distans, 5,5 mil.

Loppet har i dagsläget drygt 500 startande. Från att ha varit en deltävling i Ski Classics har Årefjällsloppet i år tagits över i ny lokal regi som ser möjligheterna att få tävlingen att växa mer på bredden.

– I år skapar vi förutsättningarna för att växa framåt. Vi vill att alla skall kunna och våga uppleva längdskidåkning när den är som vackrast. Nu vill vi skapa en längdfest utöver det vanliga och hoppas att många tar sig ut längs bansträckningen för att heja på de tappra deltagarna, säger eventledaren Ola Bergqvist.

Årefjällsloppet ägs av Edsåsdalen, Trillevallen och Vålådalen och arrangeras tillsammans med de lokala klubbarna Järpens SK, Duveds IF och Trillevallens SK.

Årefjällsloppets banan passerar Ottsjön. FOTO: Årefjällsloppet.
Årefjällsloppets banan passerar Ottsjön. FOTO: Årefjällsloppet.

I och med övertagandet av Årefjällsloppet har kopplingen mellan byarna och näringslivet stärkts. Bansträckningen kommer hållas öppen även efter loppet.

– Eventet skapar förutsättningar och är en katalysator för ett fortsatt gemensamt utvecklingsarbete för näringslivet i Södra Årefjällen, menar Ola Bergqvist.

Läs mer om Årefjällsloppet här:
www.arefjallsloppet.se

 

Siste nyheter

klaralvloppet_live19

Se Klarälvsloppet live här!

Nio mil långa Klarälvsloppet startar 09.00 på söndagen och sändningen startar 08.45.  Du ser loppet live i spelaren nedan.
teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...