Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årefjällsloppet tuffa målgång i Edsåsdalen. FOTO: Årefjällsloppet.
Årefjällsloppet tuffa målgång i Edsåsdalen. FOTO: Årefjällsloppet.

Lina Korsgren åker Årefjällsloppet på hemmaplan

På lördag går Årefjällsloppet av stapeln för sjätte gången.
Loppet är ett utmanande och upplevelsespäckat lopp i Årefjällen med start i Vålådalen och mål i Edsåsdalen.
Till start kommer bland andra Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren, Åre längdskidklubb.

I år får loppet äran att hylla sin hemmaåkare Lina Korsgren som tog hem Vasaloppet och som på lördag står på startlinjen på Årefjällsloppets långa distans, 5,5 mil.

Loppet har i dagsläget drygt 500 startande. Från att ha varit en deltävling i Ski Classics har Årefjällsloppet i år tagits över i ny lokal regi som ser möjligheterna att få tävlingen att växa mer på bredden.

– I år skapar vi förutsättningarna för att växa framåt. Vi vill att alla skall kunna och våga uppleva längdskidåkning när den är som vackrast. Nu vill vi skapa en längdfest utöver det vanliga och hoppas att många tar sig ut längs bansträckningen för att heja på de tappra deltagarna, säger eventledaren Ola Bergqvist.

Årefjällsloppet ägs av Edsåsdalen, Trillevallen och Vålådalen och arrangeras tillsammans med de lokala klubbarna Järpens SK, Duveds IF och Trillevallens SK.

Årefjällsloppets banan passerar Ottsjön. FOTO: Årefjällsloppet.
Årefjällsloppets banan passerar Ottsjön. FOTO: Årefjällsloppet.

I och med övertagandet av Årefjällsloppet har kopplingen mellan byarna och näringslivet stärkts. Bansträckningen kommer hållas öppen även efter loppet.

– Eventet skapar förutsättningar och är en katalysator för ett fortsatt gemensamt utvecklingsarbete för näringslivet i Södra Årefjällen, menar Ola Bergqvist.

Läs mer om Årefjällsloppet här:
www.arefjallsloppet.se

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...