Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Delar av ledarklungan passerar tidkontrollen vid vändningen och 99 km. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.
Delar av ledarklungan passerar tidkontrollen vid vändningen och 99 km. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.

Norskt i täten och Emilia Lindstedt hänger med herrarnas tempo

Efter drygt sex timmar har de främsta åkarna nått vändpunkten vid 99 kilometer i det 22 mil långa Red Bull Nordenskiöldsloppet.
Norska åkarna Daniel Strand, Henrik Sollie och Ole Jakob Nes var först fram till ÅrreNjarka.
Emilia Lindstedt har greppet om damklassen och hänger med i herrarnas tempo, bara dryga minuten bakom ledartrion.

Strand passerade 99-kilometerskontrollen på tiden 06:06:01. Även förhandsfavoriterna är bra med som väntat. Andreas Nygaard passerade tidkontrollen vid vändningen som sjätte åkare, bara 8 sekunder bakom Daniel Strand.

Positionerna i loppet uppdateras löpande på https://bit.ly/2pBITZ6.

Där kostade han på sig att stanna upp lite för att dricka och äta en kanelbulle, samtidigt som han lät ett flertal åkare passera.

– Det känns bra. Men det är en lång tur och det är lätt att bli seg på tillbakavägen. Så det gäller att fokusera på här och nu, kommenterade Nygaard.

Med i tätgruppen fanns även Stanislav Rezac, fjolårstrean Christoffer Lindwall och finske Teemu Virtanen som kör Red Bull Nordenskiöldsloppet som en uppvärmning inför dubbla distansen i ett kommande försök att slå rekord i 24 timmar stakning.

Bäste svensk i loppet var vid vändingen Björn Rydvall som passerade som sjua. Emilia Lindstedt gör ett kanonlopp och passerade som 15:e bästa åkare totalt. Med det är hon ohotad ledare i damklassen och bara 1,5 minut bakom ledaren i herrklassen.

Emilia Lindstedt snabbaste svensk fram till vändningen. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.
Emilia Lindstedt snabbaste svensk fram till vändningen. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.

Loppet går att följa live via www.redbullnordenskioldsloppet.se där mellantider uppdateras och åkarnas beräknade positioner visas på en karta. Det går också att följa utvalda platser i banan via livesändande kameror.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...