Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Delar av ledarklungan passerar tidkontrollen vid vändningen och 99 km. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.
Delar av ledarklungan passerar tidkontrollen vid vändningen och 99 km. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.

Norskt i täten och Emilia Lindstedt hänger med herrarnas tempo

Efter drygt sex timmar har de främsta åkarna nått vändpunkten vid 99 kilometer i det 22 mil långa Red Bull Nordenskiöldsloppet.
Norska åkarna Daniel Strand, Henrik Sollie och Ole Jakob Nes var först fram till ÅrreNjarka.
Emilia Lindstedt har greppet om damklassen och hänger med i herrarnas tempo, bara dryga minuten bakom ledartrion.

Strand passerade 99-kilometerskontrollen på tiden 06:06:01. Även förhandsfavoriterna är bra med som väntat. Andreas Nygaard passerade tidkontrollen vid vändningen som sjätte åkare, bara 8 sekunder bakom Daniel Strand.

Positionerna i loppet uppdateras löpande på https://bit.ly/2pBITZ6.

Där kostade han på sig att stanna upp lite för att dricka och äta en kanelbulle, samtidigt som han lät ett flertal åkare passera.

– Det känns bra. Men det är en lång tur och det är lätt att bli seg på tillbakavägen. Så det gäller att fokusera på här och nu, kommenterade Nygaard.

Med i tätgruppen fanns även Stanislav Rezac, fjolårstrean Christoffer Lindwall och finske Teemu Virtanen som kör Red Bull Nordenskiöldsloppet som en uppvärmning inför dubbla distansen i ett kommande försök att slå rekord i 24 timmar stakning.

Bäste svensk i loppet var vid vändingen Björn Rydvall som passerade som sjua. Emilia Lindstedt gör ett kanonlopp och passerade som 15:e bästa åkare totalt. Med det är hon ohotad ledare i damklassen och bara 1,5 minut bakom ledaren i herrklassen.

Emilia Lindstedt snabbaste svensk fram till vändningen. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.
Emilia Lindstedt snabbaste svensk fram till vändningen. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.

Loppet går att följa live via www.redbullnordenskioldsloppet.se där mellantider uppdateras och åkarnas beräknade positioner visas på en karta. Det går också att följa utvalda platser i banan via livesändande kameror.

 

Siste nyheter

klaralvloppet_live19

Se Klarälvsloppet live här!

Nio mil långa Klarälvsloppet startar 09.00 på söndagen och sändningen startar 08.45.  Du ser loppet live i spelaren nedan.
teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...