www.langd.se

Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter är två av flera världsåkare som förgyller Fjälltopphelgen. FOTO: Jocke Lagercrantz. 
Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter är två av flera världsåkare som förgyller Fjälltopphelgen. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Fjälltopphelgen med SM i sprintstafett

Bruksvallarna & Ramundberget ser fram emot en av säsongens absoluta höjdpunkter, Fjälltopphelgen 12-15 april.
I år med kryddan att Svenska mästerskapet i sprintstafett avgörs första tävlingsdagen. 
– Vår förhoppning är att juniorerna ska ta chansen att ta klivet upp i seniorklass och det ser ut att slå väl ut, intresset för torsdagens tävling är jättestort, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Sprintstafetten körs på skidstadion i Bruksvallarna, på det som brukar vara juniorernas sprintbana och med start direkt ut i första sprintbacken. Det lär bli spännande dueller både i dam- och herrklass. 

Helgen fortsätter med 100 meters knockout-sprint i Ramundberget där segraren vinner 10 000 kronor. Initiativtagare till tävlingen är Ida Ingemarsdotter. En av helgens stora nyheter är en öppen klass på fredagens tävling.

– Vi vill att Fjälltopphelgen ska vara den perfekta mixen av världsstjärnor, motionärer, barn och ungdom. Nu har alla chansen att testa hur de står sig mot världens snabbaste skidåkare på 100 meter, säger Mikaela Sundbaum.

Signumet för helgen är just att de allra bästa skidåkare är på samma arena som de som åker sin allra första skidtävling, oavsett motionsklass, barn och ungdom eller 0-8 år.

Lördagen ses för de allra flesta som huvudtävlingen där de allra minsta åker 800 meter och elitåkarna tillsammans med motionärer tar sig dryga tre mil över fjället. D21 åker samma bansträckning som H21. Som vanligt visar avslutningshelgen upp både en bredd och topp i startfältet.

Några av toppåkarna som är anmälda till helgen är Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Anna Haag, Daniel Richardsson, Emil Jönsson och Ludvig Jensen. Sista dagen för anmälan är måndag 9 april.

Söndagen avrundar skidfesten med en utförstävling på längdskidor och tillhörande skicross mot en världsstjärna. Anna Haag möter tjejerna och Emil Jönsson kommer att möta killarna som tar sig vidare och vinner sin klass i skicrossen.

Alla tävlingarna kommer att sändas på webben. Arrangörerna räknar med över 2000 starter under fyra dagar med skidåkare från både Sverige och Norge.
 
Fjälltopphelgen 2018 Bruksvallarna & Ramundberget
12/4 SM i Sprintstafett  
13/4 Supersprint 100 meter
14/4 Lilla & Stora Fjälltopploppet
15/4 Knallcrossen

Läs mer på: www.fjalltopploppet.se

 

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet sänds live här på Längd.se på söndag

På söndag är det dags för Klarälvsloppet Rollerski 90K med världseliten i långlopp på plats. Norska Team Koteng och Team Ragde Eiendom samt svenska Lager 157 Ski Team och Team Serneke är på plats och ...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...