Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik ”Bysse” Byström på väg upp mot toppstugan vid 2016 års Grönklitt Hill Climb. FOTO: Grönklitt Hill Climb.
Fredrik ”Bysse” Byström på väg upp mot toppstugan vid 2016 års Grönklitt Hill Climb. FOTO: Grönklitt Hill Climb.

Dags för tredje upplagan av Grönklitt Hill Climb

På Påskdagen den 1 april är det dags för tredje upplagan av Grönklitt Hill Climb
– Vi räknar med att det blir fullt i tävlingen med 200 åkare på startlinjen, säger Marcus Laggar, längdansvarig i Orsa Grönklitt.

Det är en härlig blandning åkare till start i loppet som startar på skidstadion och med målgången på 561 meter över havet vid Toppstugan.

Flera toppåkare är föranmälda som till exempel Britta Johansson Norgren, Oscar Persson, Fredrik Byström och Gilberto Panisi. De blandas med flera unga lovande åkare, en del ”gamla” ess samt motionärer i alla åldrar.

– Stilen i loppet är valfri. Fram till sista klättringen kommer det finnas både klassiska spår och skejtutrymme, berättar Marcus Laggar.

Tävlingen har ett maxtak på 200 startande och det tror Laggar att man kommer att fylla. Det är redan en bit över 100 åkare föranmälda.

Läs mer om loppet här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...