Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard är en av många vassa åkare till start i Pilgrimsloppet på söndag. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.
Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard är en av många vassa åkare till start i Pilgrimsloppet på söndag. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Vasst startfält på Pilgrimsloppet

Pilgrimsloppet på Påskdagen den 1 april har lockat ett riktigt starkt startfält. Eller vad sägs om åkare som till exempel Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard, Astrid Öyre Slind, Anton Karlsson och Oskar Kardin
– Det ser ut att kunna bli skidpropaganda med solsken, massor med snö, hårda spår och lätt medvind, säger Robert Stark från arrangören.

Tre mil klassisk skidåkning i vacker fjällterräng väntar för deltagarna i Pilgrimsloppet. Loppet, som är för både motionärer och elit, går på böljande spår från Sveriges högst belägna by Högvålen till Lofsdalen.

– Intresset är stort och det ser ut att bli cirka 300 deltagare, berättar Robert Stark.

Elitåkarna gör upp om en total prissumma om 36 000 kronor. Medans motionärerna kan vinna fina utlottningspriser. Bland annat en elcykel till ett värde av 39 995 kronor informerar Stark.

Det är möjligt att anmäla sig ända fram till start.

Mer information om Pilgrimsloppet finns här.

 

Siste nyheter

Anders Edvinsson valdes till ny ordförande Östersunds SK på tisdagskvällen.

Hemvändare tar över klubban i Östersunds SK

Under tisdagskvällen hade Östersunds SK årsmöte på Östersunds skidstadion. Vid årsmötet valdes Anders Edvinsson till ordförande som därmed återvänder till sin moderklubb. Under kvällen hyllades även ...
Fredrik Erixon startade dagen med ett frukostsnack med Thomas Wassberg innan han gav sig iväg mot Sveg i regn och rusk.

Möte med Wassberg och regn och rusk för Erixon

Fredrik Erixon fortsätter sin väg genom Sverige på rullskidor. De senaste dagarna har det dock varit tungt med mycket regn och rusk. I morse träffade han Thomas Wassberg i Åsarna innan färden bar vid...