Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson är en av många starka åkare till start i Volkswagen Tour i Gällivare. Tävlingarna börjar med city sprint i kväll.
Ebba Andersson är en av många starka åkare till start i Volkswagen Tour i Gällivare. Tävlingarna börjar med city sprint i kväll.

Vasst startfält i Volkswagen Tour!

Det är ett stjärnspäckat gäng som står på startlinjen när Volkswagen Tour drar igång med Gällivare City Sprint på torsdagen.

I damklassen utmanas fjolårssegrarinnan Anna Haag av svensk längdåknings nya stjärna Ebba Andersson som gjorde strålande resultat under OS och tagit klivet direkt in i världseliten redan under sin första säsong som senior.

– Med de fantastiska resultat som Ebba gjorde under OS så ska det bli mycket spännande att se Ebba köra touren och inte minst den avslutande monsterklättringen från Hellnerstadion till toppen av Dundret på söndag, en riktigt tuff utmaning även för den yppersta eliten, säger tävlingsledaren Leif Johansson.

En annan rutinerad touråkare som säkerligen vill blanda sig i diskussionerna om totalsegern är Maria Nordström. Maria gör sin tredje tourstart och har två tredjeplatser sedan tidigare och vet precis vad som väntar när Fjällbranten ska besegras, en klättring på nästan 400 höjdmeter!

Marcus Hellner som har två toursegrar i bagaget utmanas i år av ett koppel landslagskollegor med Teodor Pettersson, Viktor Thorn och Karl-Johan Westerberg  i spetsen – det är upplagt för stentuffa fighter!

Volkswagen Tour består av tre etapper, Gällivare Citysprint, NSD Classic 50 km klassiskt och den avslutande jaktstarten, Dundret Hill Climb.

Startlista D 21

Startlista H 21

 

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...