Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug blir med i norska sprintlandslaget inför nästa säsong enligt norska Dagbladet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Petter Northug blir med i norska sprintlandslaget inför nästa säsong enligt norska Dagbladet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Northug på väg tillbaka till norska landslaget

Enligt norska Dagbladet ska Petter Northug vara tillbaka i det norska sprintlandslaget inför nästa säsong.
– Jag kan varken bekräfta eller dementera detta. Det avgörs under träningsseminarierna den här veckan och blir offentligt på måndag, säger norska förbundets sprinttränare Arild Monsen till Dagbladet.

Northug har har gjort flera bra resultat på vårkanten och ser förstås att en plats i landslaget redan under träningssäsongen gör att vägen mot VM i Seefeld blir betydligt mer avslappnad än den varit om han fortsatt stå utanför.

Sin egen status just nu kommenterade Petter själv på sin Facebook-sida så här i går kväll:

– Skönt nog har kroppen gett bra svar på slutet, den svarar på träning och tävling. Det har har gett bra motivation och det har varit roligt att tävla.

Petter har stått utanför landslagsverksamheten i fem år men nu ser det alltså ut att bli comeback.

Det har varit mycket snack i Norge kring Petters privata sponsorer kontra norska förbundets. Men det verkar som att Petter nu släpper dessa kontroverser och istället fokuserar på det idrottsliga. 32-åringen inser nog hur smart det är att ingå i laget redan från nu.

Dagbladet har frågat kompisen och landslagsåkaren Emil Iversen om han tror att Northug blir med i laget.

– Jag det tror jag, säger Iversen.

På måndag får vi alltså det definitiva svaret. Och visst vore det bra. Vem vill inte se Petter Northug på VM i Seefeld? Kanske blir det ett VM-guld till - kanske i sprintstafett tillsammans med Johannes Hösflot Kläbo.

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...