Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johanna Hagström har mottagit 2018 års stipendium ur Jim Åhls minnesfond.
Johanna Hagström har mottagit 2018 års stipendium ur Jim Åhls minnesfond.

Jim Åhls stipendium till Johanna Hagström

Johanna Hagström är mottagare av 2018 års stipendium ur Jim Åhls minnesfond.
Johanna som tävlar för Ulricehamns IF men har en annan västgötaklubb, Falköpings AIK skidor, som moderklubb.

Johanna har en fin säsong bakom sig. Bland annat blev det stafettbrons och en individuell femteplats på JVM. Inte minst imponerade Johanna på sprinten vid senior-SM i Sollefteå. Där hade hon tredje tid på prologen och blev fyra i finalen före åkare som Charlotte Kalla och Anna Haag.

Juryns motivering: Till en glad och positiv tjej som tränar med stort fokus och engagemang i skidspåret. Med en fin insats i senior-SM sprinten, glider hon nu vidare med fortsatt goda resultat, mot det stora målet vinter OS i Beijing 2022. 2018:års stipendiat, och den 5:e i ordningen, av Jim Åhls minnesfond är Johanna Hagström, Ulricehamns IF.

Den 16 april 2013 slutade skidåkaren Jim Åhls hjärta att slå, endast 23 år gammal. Till Jims minne instiftades Jim Åhls Minnesfond.
Ur minnesfonden utdelas årligen stipendium till elitsatsande yngre längdskidåkare som åker i, eller ska nästa säsong ska tävla i seniorklassen.
2018 delades stipendiet på 20 000 kronor ut för femte gången.

Meriterande för stipendiaten är exempelvis att han visat god kamratanda på och utanför tävlingsbanan, uppträtt sportsligt och spritt glädje under träning och tävling, visat på positiv utveckling under säsongen samt varit en inspiratör för andra.

Tidigare stipendiater:
2017 Viktor Brännmark
2016 Viktor Thorn
2015 Frida Erkers
2014 Gustav Nordström

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla är Sveriges mest omskrivna idrottare det senaste året. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla Sveriges mest omskrivna idrottare

För första gången på nio är är det tjej i topp på listan över Sveriges mest omskrivna idrottsprofiler. Det är Charlotte Kalla som brutit den manliga dominansen på listan. – Ett riktigt stort erkänna...
Piteå Elit, med fixstjärnan Charlotte Kalla, beskriver i ett pressmeddelande vad som ligger bakom föreningens position i skidsverige. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så jobbar Piteå Elit

Piteå Elit har under lång tid varit framträdande inom svensk längdskidåkning med Charlotte Kalla som den stora stjärnan. Nyligen blev klubben rankad som nummer ett bland Sveriges skidklubbar av skids...
Johan Ekberg vann Gålörullen före Jonathan Hedbys och Robert Brundin. FOTO: Andreas Karlsson.

Världens bästa junior vann Gålörullen

För ett par veckor sedan avgjordes sista deltävlingen i Snö & Tö Rullskidstour - Gålörullen. Vinnare i finalen blev Johan Ekberg och Elin Mcallan. Totalvinnare av touren blev Jonathan Hedbys och Jenn...