Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Zebastian Modin tillsammans med Robin Bryntesson på prispallen vid Paralympics i Sydkorea. Nu söker Zebastian nya guider till sitt team i sin fortsatta satsning.
Zebastian Modin tillsammans med Robin Bryntesson på prispallen vid Paralympics i Sydkorea. Nu söker Zebastian nya guider till sitt team i sin fortsatta satsning.

Modin söker guider till sin fortsatta satsning

Zebastian Modin satsar vidare mot ett fjärde Paralympics.
Efter två bra säsonger med två totala världscupsegrar, VM-medaljer och ett Paralympicsilver i Sydkorea siktar den snart 24-årige Östersundsbon framåt.
I den satsningen söker han nu nya guider till sitt team.

– Jag står nu efter Paralympics inför en nystart, där jag jobbar för att bygga ett starkt team som jag ska kunna utvecklas med. Tillsammans med Robin Bryntesson och Gunnar Hammarberg är det arbetet på god väg, men vi behöver komplettera laget med någon eller några till, säger Zebastian.

Modin tog ett sprintsilver i Sydkorea och missade medalj med fyra sekunder på 20 kilometer. Han råkade i ledning av 10-kilometersloppet ut för en otäck krasch som resulterade i att han fick avbryta tävlingen.

– Det är klart att jag är glad för mitt silver, men samtidigt kunde det blivit så mycket mer där borta, något som sporrar extra inför framtiden, menar Modin.
Även om målet på lång sikt är Paralympics i Peking 2022, så bjuder redan nästa säsong på VM i Kanada och de allra första paralympiska världscuptävlingarna på hemmaplan i Östersund.

Klassen för synskadade har länge dominerats av Kanadas Brian McKeever, som så sent som 2017 slutade på en 21:a plats i Vasaloppet. Denna dominans är något som Modin vill ändra på, vilket han inte är ensam om. Han är medveten om att det kommer att innebära hårdare jobb än någonsin om han ska hålla sig i toppen under de kommande åren.

Zebastian söker nu nya guider till sitt team. Se annons här.

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...