www.langd.se

Zebastian Modin tillsammans med Robin Bryntesson på prispallen vid Paralympics i Sydkorea. Nu söker Zebastian nya guider till sitt team i sin fortsatta satsning.
Zebastian Modin tillsammans med Robin Bryntesson på prispallen vid Paralympics i Sydkorea. Nu söker Zebastian nya guider till sitt team i sin fortsatta satsning.

Modin söker guider till sin fortsatta satsning

Zebastian Modin satsar vidare mot ett fjärde Paralympics.
Efter två bra säsonger med två totala världscupsegrar, VM-medaljer och ett Paralympicsilver i Sydkorea siktar den snart 24-årige Östersundsbon framåt.
I den satsningen söker han nu nya guider till sitt team.

– Jag står nu efter Paralympics inför en nystart, där jag jobbar för att bygga ett starkt team som jag ska kunna utvecklas med. Tillsammans med Robin Bryntesson och Gunnar Hammarberg är det arbetet på god väg, men vi behöver komplettera laget med någon eller några till, säger Zebastian.

Modin tog ett sprintsilver i Sydkorea och missade medalj med fyra sekunder på 20 kilometer. Han råkade i ledning av 10-kilometersloppet ut för en otäck krasch som resulterade i att han fick avbryta tävlingen.

– Det är klart att jag är glad för mitt silver, men samtidigt kunde det blivit så mycket mer där borta, något som sporrar extra inför framtiden, menar Modin.
Även om målet på lång sikt är Paralympics i Peking 2022, så bjuder redan nästa säsong på VM i Kanada och de allra första paralympiska världscuptävlingarna på hemmaplan i Östersund.

Klassen för synskadade har länge dominerats av Kanadas Brian McKeever, som så sent som 2017 slutade på en 21:a plats i Vasaloppet. Denna dominans är något som Modin vill ändra på, vilket han inte är ensam om. Han är medveten om att det kommer att innebära hårdare jobb än någonsin om han ska hålla sig i toppen under de kommande åren.

Zebastian söker nu nya guider till sitt team. Se annons här.

Siste nyheter

anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...
Alfred Buskqvist och Marcus Johansson gjorde upp om segern på rullskid-SM:s masstart och Marcus tog hem spurten. FOTO: Svenska skidförbundet.

Guld till Marcus Johansson och Olivia Hansson på SM i masstart

Årets huvudsäsong för rullskidor avslutades under söndagen i Skövde med SM i masstart långdistans. Tävlingarna var även finalen för årets STS Roll Cup. Marcus Johansson, Ulricehamns IF och Olivia Han...
Johan Ekberg och Truls Gisselman vann dubbelt i juniorklassen på rullskidvärldscupens final. Ekberg blev också totalvinnare. FOTO: Svenska skidförbundet.

Svensk dubbel för både damseniorerna och herrjuniorerna

Det blev en fantastisk avslutning för svensk del på rullskidvärldscupens minitour i Italien. Linn Sömskar och Moa Olsson tar en dubbel likaså Johan Ekberg och Truls Gisselman. Johan vann också totala ...