Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Magnus Jonsson var snabbast uppför Hallstaberget i premiär av Från Botten till Sockertoppen. FOTO: Lasse Näsström.
Magnus Jonsson var snabbast uppför Hallstaberget i premiär av Från Botten till Sockertoppen. FOTO: Lasse Näsström.

Strålande premiär för ”Från Botten till Sockertoppen”

Inramningen för löparna under lördagens löpningspremiär, ”Från Botten till Sockertoppen”, på Hallstaberget i Sollefteå kunde inte varit bättre. Strålande sol, lätt medvind och härlig temperatur.
Snabbaste herrlöpare var Magnus Jonsson, Sockertoppen IF och snabbaste damlöpare var Anna Hedström, Sollefteå Skidor IF.

Uppvärmning och underhållning vid backens botten, och när deltagarna klättrat de 210 höjdmetrarna till toppen väntade hejarop, behövlig vila, dryck och mer underhållning. Vid mikrofonerna stod hela tiden Robin Bryntesson och Hallstatestetexperten Bengt Stattin.

– Vi är jättenöjda med premiären för Från Botten till Sockertoppen! Det verkade också som att många av deltagarna gillade loppet eftersom de sa att de vill att vi ska köra nästa år igen. Vi har inte bestämt något än, men det är klart att årets lopp gav mersmak! säger Robin Bryntesson, som är ordförande i Sockertoppen IF, som tagit initiativ till loppet.

Män och kvinnor, alla åldrar, olika ambitionsnivåer
De runt 70 deltagarna, ungefär lika många män som kvinnor, tog sig upp till toppen på mellan drygt 8 och 28 minuter.

Herrsegrare var Magnus Jonsson, Sockertoppen IF (tid 8:54.9) och damsegrarinna var Anna Hedström Sollefteå Skidor IF (11:34.5).

Det stora deltagarpriset, en check på 5000 kr, gick till Wilma Nilsson från Sollefteå Skidor IF efter flera lottdragningar.

– Vår ambition var att skapa ett arrangemang som många kände sig sugna på att delta i – både de som hade ambition att göra upp om seger eller sätta en tid och de som bara ville testa sin egen förmåga eller gå upp till toppen. Och när vi hade tagit emot alla deltagarna i mål så kändes som att vi hade lyckats med det. Upp kom män och kvinnor, tjejer och killar, unga och gamla, fortsätter Robin Bryntesson.

Sockertoppen IF – sprida kunskap om diabetes
Från Botten till Sockertoppen arrangerades av Sockertoppen IF, som är en förening som har som mål att sprida kunskap om sjukdomen diabetes, visa att ingenting är omöjligt och att sprida glädjen i ett aktivt liv.

Ungefär 450 000 personer i Sverige har diabetes och omkring 50 000 av dem har typ 1- diabetes. Fysisk aktivitet och träning är positivt för den som har diabetes, precis som för alla andra.

Under försommaren arrangerar Sockertoppen IF även tre läger i Östersund för barn och ungdomar med typ 1 diabetes. Mer information om föreningen på www.sockertoppenif.se.

Resultat
Herrklass

1. Magnus Jonsson, Sockertoppen IF, 8:54.9
2. Andreas Fahlén, Sportsgym, 9:19.3
3. Vilhelm Korpela, Sollefteå Skidor IF, 9:32.7

Damklass
1. Anna Hedström, Sollefteå Skidor IF, 11:34.5
2. Jenny Solin, Sollefteå Skidor IF, 11:50.6
3. Lenita Bryntesson, Sockertoppen IF, 12:26.0

Alla resultat finns publicerade på www.sockertoppenif.se.

 

Siste nyheter

klaralvloppet_live19

Se Klarälvsloppet live här!

Nio mil långa Klarälvsloppet startar 09.00 på söndagen och sändningen startar 08.45.  Du ser loppet live i spelaren nedan.
teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...