Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
13 juli arrangeras Idresprinten. Banan blir i Idre by och inte på Idre Fjäll som bilden är ifrån. FOTO: Idre SK.
13 juli arrangeras Idresprinten. Banan blir i Idre by och inte på Idre Fjäll som bilden är ifrån. FOTO: Idre SK.

Idresprinten på snö 13 juli

Det har blivit något av en återkomst av sommartävlingar på snö. Häromdagen skrev vi om Dansbandssprinten som går av stapeln i Malung 19 juli.
Nu meddelas det från Idre SK att klubben arrangerar Idresprinten den 13 juli.

Idre SK arrangerar tävlingen tillsammans med Idre Fjäll och sommarfestivalen Idre Yran som alltid genomförs vecka 28. Tävlingsbanan blir nere Idre by med målet vid Hembygdsgården.

– Vi kommer att ha en ren sprintbana som blir 100 meter lång i en mindre uppförsbacke. Så det blir i princip en staktävling, säger Göran Arnesson från arrangerande Idre SK till Dalarnas Tidningar.

Tävlingen går i klassisk stil. Upplägget är att det först genomförs en prolog och sedan blir det heat med två åkare i varje. Det är 5 000 kronor i prispengar till ettan i dam- respektive herrklassen.

Både IFK Mora SK och Falun Borlänge SK har läger på Idre Fjäll den här veckan och det kan förstås bli grunden till ett intressant startfält.

– Vi räknar med många av de klubbarnas landslagsåkare till start, säger Göran Arnesson.

Snötillgången för tävlingen är inget problem.

– Vi har sparat 4 000 kubikmeter snö enbart för den här tävlingen, säger Martin Voest från Idre Fjäll till Dalarnas Tidningar.

Siste nyheter

Charlotte Kalla är Sveriges mest omskrivna idrottare det senaste året. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla Sveriges mest omskrivna idrottare

För första gången på nio är är det tjej i topp på listan över Sveriges mest omskrivna idrottsprofiler. Det är Charlotte Kalla som brutit den manliga dominansen på listan. – Ett riktigt stort erkänna...
Piteå Elit, med fixstjärnan Charlotte Kalla, beskriver i ett pressmeddelande vad som ligger bakom föreningens position i skidsverige. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så jobbar Piteå Elit

Piteå Elit har under lång tid varit framträdande inom svensk längdskidåkning med Charlotte Kalla som den stora stjärnan. Nyligen blev klubben rankad som nummer ett bland Sveriges skidklubbar av skids...
Johan Ekberg vann Gålörullen före Jonathan Hedbys och Robert Brundin. FOTO: Andreas Karlsson.

Världens bästa junior vann Gålörullen

För ett par veckor sedan avgjordes sista deltävlingen i Snö & Tö Rullskidstour - Gålörullen. Vinnare i finalen blev Johan Ekberg och Elin Mcallan. Totalvinnare av touren blev Jonathan Hedbys och Jenn...