Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
13 juli arrangeras Idresprinten. Banan blir i Idre by och inte på Idre Fjäll som bilden är ifrån. FOTO: Idre SK.
13 juli arrangeras Idresprinten. Banan blir i Idre by och inte på Idre Fjäll som bilden är ifrån. FOTO: Idre SK.

Idresprinten på snö 13 juli

Det har blivit något av en återkomst av sommartävlingar på snö. Häromdagen skrev vi om Dansbandssprinten som går av stapeln i Malung 19 juli.
Nu meddelas det från Idre SK att klubben arrangerar Idresprinten den 13 juli.

Idre SK arrangerar tävlingen tillsammans med Idre Fjäll och sommarfestivalen Idre Yran som alltid genomförs vecka 28. Tävlingsbanan blir nere Idre by med målet vid Hembygdsgården.

– Vi kommer att ha en ren sprintbana som blir 100 meter lång i en mindre uppförsbacke. Så det blir i princip en staktävling, säger Göran Arnesson från arrangerande Idre SK till Dalarnas Tidningar.

Tävlingen går i klassisk stil. Upplägget är att det först genomförs en prolog och sedan blir det heat med två åkare i varje. Det är 5 000 kronor i prispengar till ettan i dam- respektive herrklassen.

Både IFK Mora SK och Falun Borlänge SK har läger på Idre Fjäll den här veckan och det kan förstås bli grunden till ett intressant startfält.

– Vi räknar med många av de klubbarnas landslagsåkare till start, säger Göran Arnesson.

Snötillgången för tävlingen är inget problem.

– Vi har sparat 4 000 kubikmeter snö enbart för den här tävlingen, säger Martin Voest från Idre Fjäll till Dalarnas Tidningar.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...